Goed in je vel blijven zitten in deze gekke tijd

Dutch Gigil

We zitten momenteel bijna allemaal in hetzelfde schuitje. Veel van ons werken vanuit huis en wanneer je zoveel thuis zit kan dat weleens effect hebben op je mentale gestel.

Daarom een blog met tips hoe je er in deze gekke tijd toch voor kunt zorgen dat je goed in je vel blijft zitten en je het mentaal ook allemaal goed aankunt. Want naast je fysieke gezondheid is je mentale gezondheid natuurlijk net zo belangrijk!

Ritme & regelmaat
Sinds ik thuis aan het werken ben zet ik mijn alarm op dezelfde tijd en probeer ik mijn ochtend routine zo normaal mogelijk te houden. Ik sta op, kies mijn kleding uit en maak me vervolgens klaar voor de dag.

Ook tijdens de dag probeer ik zoveel mogelijk regelmaat aan te brengen zoals rond dezelfde tijd lunchen, een frisse neus halen en het doen van wat sport oefeningen.

Wanneer je ritme & regelmaat in je leven toepast zul je merken dat je minder snel vervalt in makkelijkere dingen. Zoals bankhangen en jezelf laten gaan. Misschien voor even fijn maar vaak ga je, je daar juist slechter door voelen.

Dutch Gigil

Persoonlijke verzorging
Natuurlijk is het onzin om thuis op je hoge hakken te gaan lopen wanneer je dat normaal gesproken op kantoor doet en dat thuis niet prettig vindt. Maar het is wel ontzettend belangrijk om jezelf goed te blijven verzorgen.

Ik merk aan mezelf dat een beetje mascara en frisse haren al een enorme boost aan mijn humeur kunnen geven en je hierdoor beter in je vel zit.

Trek wat gemakkelijks aan waar je, je tegelijkertijd ook mooi in voelt en je merkt zelf snel het verschil.

Zo’n werk videocall is trouwens ook ideaal om je nagels even bij te werken (shhhh).

Dutch Gigil

Me Time
Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je thuis aan het werk bent of veel meer thuis zit maar Me Time is en blijft zo ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je niet alleen woont maar bijvoorbeeld met je partner en/of kids.

Je zit veel meer op elkaars lip en daarom is het enorm aan te raden om je af en toe even terug te trekken. Dat kan in de slaapkamer met een fijne serie of goed boek of ga lekker uitgebreid douchen of in bad met je favoriete producten.

Stay Social
Ondanks de fysieke beperkingen kunnen we zeker wel goed in contact blijven met onze familie en vrienden. Facetime of skype met elkaar, bel of mail. Whatever, er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en van een beetje contact krijg je toch snel een heel stuk meer energie.

Gezondheid
Yes, dit is mijn grootste valkuil. Een excuus om wekenlang niet te sporten en lekker te snoepen want wat hebben wij het toch zwaar met zijn allen.

Maar hierdoor ga je, je echt een heel stuk slechter voelen en dat zou zonde zijn! Dus probeer gezond en op dezelfde tijden te blijven eten en sport vanuit huis of maak (wanneer dat nog mag) lekkere wandelingen.
Hebben jullie nog tips?
Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie