Handige items voor op reis

In de afgelopen jaren ontdek ik steeds weer nieuwe handigheden of slimmigheden voor op reis! Via Pinterest kom je veel inspiratie tegen maar soms kom je ook zelf op goede ideeën. En deze dingen deel ik natuurlijk graag met jullie.

Geur zakjes voor in je koffer
IMG_5976
Persoonlijk heb ik er een hele grote hekel aan wanneer kleding muf of vochtig ruikt. Dan blijf ik het idee houden dat de kleding niet ”fris” is terwijl het gewoon net gewassen is. Daarom voeg ik zelf altijd twee geur zakjes in mijn koffer toe zodat het ruikt als net gewassen kleding wanneer je,  je koffer open doet. Zeker voor vakanties met langere vluchten is dit een aanrader.

Money belts
Wanneer je op vakantie gaat naar een bestemming die wat minder veilig is of wanneer je veel gaat hiken of wandelen dan zijn money belts een echte uitkomst.
Dit zijn hele kleine tasjes met een elastieke band voor om je middel en voor onder je kleding waar bijvoorbeeld je paspoort, portemonnee en telefoon in kan zonder dat het opvalt. In Zuid-Afrika heb ik de mijne echte iedere dag gebruikt.

Safego (draagbare kluisjes)
e42cf95731ca9828ed2a47636b7087f3

Wanneer je met zijn tweetje op reis gaat kan het wel eens lastig zijn of niet fijn voelen wanneer je, je waardevolle spullen op het strand moet achterlaten wanneer je lekker wilt gaan zwemmen of snorkelen.
Daarom vind ik de kluisjes van Safego echt een super slim idee. Het zijn lichte en kleine kluisjes met een slot en een ketting voor je waardevolle spullen. Je kunt het kluisje makkelijk vastmaken aan een boom, paal of stoel. Dit kluisje staat daarom nog echt op mijn wish list.

Lokale simkaarten (buiten Europa)
Misschien doen jullie dit al lang maar in onze digitale wereld is het toch wel heel fijn om buiten Europa op je reizen ook internet te hebben. Zeker ook wanneer je bijvoorbeeld Google Maps wilt gebruiken als navigatie.
Het is vaak een hele goedkope en makkelijke oplossing om hiervoor een lokaal simkaartje te kopen. Wij gebruiken hiervoor een oude mobiel en kunnen dan de hotspot aanzetten zodat we op onze eigen smartphones ook internet hebben tijdens het reizen.

Hebben jullie zelf nog fijne slimmigheden?

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie