De Clerqstraat Amsterdam

Vandaag vertel ik jullie voor Walk In Wednesday meer over een van mijn favoriete straatjes van Amsterdam. Namelijk De Clerqstraat in Amsterdam Oud-West.

Zelf woon ik tussen de Kinkerstraat en De Clerqstraat in en ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds helemaal gek op deze buurt. Je kan er de rust vinden maar ook zeker de drukte opzoeken wanneer je daar zin in hebt.

Er gaat daarom bijna geen weekend voorbij dat ik niet even op De Clerqstraat te vinden ben en een of meerdere van mij favoriete winkels bezoek. Een aantal van deze winkels heb ik al eens uitgelicht in aparte blogs maar mogen zeker niet in dit fijne rijtje ontbreken.

Sjoege
7585993072_IMG_0192Sowieso ben ik gek op interieurwinkels maar helemaal op deze! Sjoege heeft tweedehands meubels maar ook zelf opgeknapte meubels. Daarnaast kunnen ze als je wilt, dingen makkelijk aanpassen, een andere kleur geven of bijvoorbeeld op zoek gaan naar een specifiek meubelstuk. De eigenaren zijn daarnaast ook nog eens hele gezellige mensen.

Flowers & Powers
img_2794Deze winkel is in een woord hemels te noemen voor iedereen die houdt van Pampasgras (in letterlijke alle kleuren) en droogbloemen. Daarnaast kun je ook heerlijke koffie met wat lekkers kopen.

TITS Store
Deze fashion boetiek is heerlijk eigenzinnig en heeft echt hele toffe collecties en schitterende merken. Ze verkopen hier ook heerlijke taboe doorbrekende dingen als sokken met naakte mensen en shirts met borsten. TITS is trouwens de afkorting voor: This Is The Shit (en dat is het zeker). Een heerlijke winkel die seks taboes wil doorbreken en daarnaast ook nog eens erg let op duurzaamheid.

Karakter
Ook in de avond is De Clerqstraat heel erg leuk. Een van die top locaties is namelijk de bar Karakter. Hier kun je niet alleen terecht voor een lekkere borrel maar ook voor karaoke en Bao Buns.

Moak Pancakes
IMG_2718
Wie is er nu niet dol op heerlijke pannenkoeken in allerlei soorten en maten? Persoonlijk heb ik een hele, hele sterke voorkeur voor zoete varianten en die van Moak staan hoog op mijn lijstje van lekkerste pannenkoeken. Daarnaast is de inrichting van Moak ook nog eens heel Instagram waardig.

Cuki
7583915200_IMG_1025
Bij Cuki draait het helemaal om het huiselijke woonkamer gevoel. Je kunt hier niet alleen terecht voor cadeautjes voor anderen maar ook zeker voor wat leuks voor jezelf!
Daarnaast verkopen ze hier ook echt de meest fantastische planten en super leuke rotan meubels.

Natuurlijk zijn veel winkels en restaurants op dit moment gesloten maar veel van deze fijne winkels hebben ook webshops zodat je ze ook in deze bizarre tijd kunt steunen!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie