Kikkererwten

Ik ben zelf gek op dit kleine power erwtje en ik moet zeggen dat ik deze ook geregeld eet! In een salade, gedroogd en gekruid of zelfs soms door de pasta! Ook de kleine dame eet ze regelmatig als snack!

Zoals je waarschijnlijk wel weer zijn kikkererwten ook super gezond! Ze bevatten veel vezels, wat belangrijk is voor een goede functie van je darmen! Daarnaast zijn deze erwten een goede bron van eiwitten!

Wat ik zelf lekker vind om zo nu en dan eens te maken is een kikkererwten wrap! Deze wrap is super snel gemaakt en dus erg gezond! Wat je nodigt hebt?

  • Kikkererwtenmeel
  • Yoghurt (maakt niet uit wat voor soort)
  • Ei of ei vervanger
  • Kruiden zoals peper en zout en eventueel nog wat anders!

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote mengkom. De hoeveelheden pas ik eigenlijk per keer aan. Een scheut kikkererwtenmeel en aan de hand daarvan kijk ik hoeveel yoghurt ik nodig heb. Het beslag moet smeuïg worden en niet te dun anders valt je wrap uit elkaar!

Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar gedaan hebt en goed geroerd hebt wacht je even 5 minuutjes. Laat je beslag even staan en zet alvast een koekenpan met wat olie klaar!

Doe wat beslag in de pan en voor je het weet heb je dus een heerlijke kikkererwten wrap! Een fijne maaltijd bijvoorbeeld voor na het sporten! Zelf maak ik graag wat vegan gehakt dan klaar met een sausje en wat groenten en mijn lunch kan geserveerd worden.

Succes met het maken van de wrap!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie