De rust van een opgeruimd huis

Okay, ik moet jullie bekennen dat ik thuis absoluut niet de meest opgeruimde persoon ben en in mijn interieur kan prullaria zich ook zeker opstapelen. Tot grote ergernis van mijn wederhelft. Oops!

Maar de zondagen gebruik ik daarom vaak om ons huis weer op orde te krijgen, de inrichting te veranderen en om ff flink te gaan opruimen en weggooien. Heerlijk met een muziekje of serietje aan op de achtergrond, thee en dan lekker gaan!

Want in de loop van de jaren verzamel je natuurlijk met zijn tweetjes een hoop spullen waarvan je ook heel veel absoluut niet nodig hebt! En wat eigenlijk alleen maar zorgt voor onrust en ruis.

Daarom word ik er heel blij van om op te ruimen, dingen uit te zoeken en dingen weg te doen / weg te geven wat weg kan.

Door het opruimen van spullen krijg ik ook meer rust in mijn hoofd en daarnaast is het zo heerlijk thuiskomen wanneer alles een plek heeft en het netjes is. Ik kan dan oprecht meer genieten van mijn rust en dat is natuurlijk heel belangrijk na een drukke week of dag werken!

Mocht je zelf niet zo goed weten hoe je met opruimen moet beginnen kies dan steeds een andere ruimte of andere hoek. Begin niet gelijk met alles maar ga stapsgewijs te werk. Dag 1 je kledingkast, dag 2 je woonkamer en ga zo maar door.

En daarnaast kun je bijvoorbeeld ook ideeën opdoen door het kijken van de Marie Kondo serie op Netflix.

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie