Power woman

Ik had een blog willen schrijven voor jullie met als onderwerp “foto’s” maar het voelde bijna als een (fijne!) verplichting om samen met jullie deze blog in het teken te zetten van internationale vrouwendag dat morgen (zondag 8 maart) plaatsvind.

Als ik denk aan feministen dan schiet bij mij al snel de gedachte “Dit zijn man hatende en gefrustreerde vrouwen”. Een beeld wat natuurlijk nergens op slaat, dat weet ik maar wel wat er soms toch via de media naar je toe gespeeld wordt. Terwijl wij vrouwen daadwerkelijk moeten knokken voor hun plekje! Het is nog steeds niet vanzelfsprekend dat vrouwen op bepaalde posities komen als het om werk gaat en dan met name werk waarbij macht een grote rol speelt.

Ik woon in een land waar je soms goed kunt voelen dat een vrouw toch minder rechten heeft als de man. Denk alleen maar aan de manier waarop je moet kleden (schouders en knieën bedekt houden). Wat ik zelf overigens niet erg vind, want ik kies er immers zelf voor om in zo een omgeving te gaan wonen. Maar als je er goed over nadenkt is het toch wel bizar dat mannen mogen bepalen wat je aan mag doen.

Nou zijn er punten waarvan ik zelf niet vind dat je mede vrouwen “tekort” doet, zo zijn er vrouwen die vinden dat je geen “huismoeder” moet zijn want dan houdt je de stand tussen man en vrouw op de manier waar vele juist proberen uit te komen. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik vind dat wanneer er de luxe is dat een van de ouders thuis kan blijven bij de kids en de vrouw wilt dit zelf, dit alleen maar goed is! Een keuze is een keuze toch? Ik ben zelf ook huismoeder en ja, daar heb ik zelf voor gekozen! Het feit dat ik dit met mijn partner besproken heb betekend voor mij dat wij elkaar als gelijken zien.

Ik spendeer de dagen met onze dochter en nee ook dat is niet altijd makkelijk, want je bent continue in de “zorg-stand”. Het is net zo goed hard werken. Soms mis ik het “werken” wel, maar gelukkig heb ik ook vrijheid om mijn eigen projecten op te zetten en mijn passie voor Dutch Gigil uit te breiden!

Ik vind het moedig wanneer vrouwen kiezen voor henzelf wat de omgeving ook denkt of vindt! Er wordt van vrouwen veel verlangd en social media draagt hier echt niet altijd aan bij in tegendeel zelfs! Als vrouw moet je carrière maken, maar toch ook thuis bij de kids zijn, je moet slank zijn, maar niet te slank. Kleed je sexy, maar niet te, draag make-up maar niet te veel. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Cynthia Nixon heeft onlangs mee gedaan aan een zeer krachtig filmpje, wanneer ze precies weergeeft waar het probleem hem nou eigenlijk in zit. Een aanrader dus!

En wij vrouwen…. laten we lief zijn voor elkaar en elkaar helpen opbouwen in plaats van dat vingertje te wijzen en iets te vinden. Je kent soms andermans beweegredenen niet en wie weet ken je ze wel, maar snap je ze niet. Dat is oké. Elke vrouw vecht zijn eigen gevecht en heeft haar eigen doel.

Dus go girls you do you!!!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie