Kinder smoothies

Zelf ben ik gek op smoothies in de ochtend! Ik gooi er van alles in; fruit, groenten, granola, kokosvlokken en noem maar op! Heerlijk om zo de dag te beginnen. Ook voor mijn dochter maak ik tegenwoordig smoothies en gelukkig vindt ze die erg lekker!

Om voor de kleine dame de smoothie lekker te maken zorg ik altijd voor minimaal 1 zoete component, zoals banaan of dadels of wat dacht je van mango! De mango is vooral lekker als deze bevroren erin gaat dan lijkt het net een ijsje!

Gisteren maakte ik deze prinsessen smoothie en ook die ging er goed in!

De volgende ingrediënten heb ik gebruikt:

 • 1 Banaan
 • 4 plakken bevroren mango
 • 1 Avocado
 • Een scheut bietensap
 • 1 Eetlepel lijnzaad
 • Kokos melk (of wat je zelf natuurlijk wilt) en hiermee kan je de smoothie zo dun maken als je maar wilt

In de blender mixen en hoppa je hebt zo deze extreem roze smoothie!

Een andere smoothie die zeer goed beviel was er eentje met;

 • 3 Dadels
 • Halve bevroren mango
 • 1 avocado
 • Een handje spinazie
 • 1 Eetlepel chia zaadjes
 • Amandel melk

Zo een smoothie is een fijne manier om toch groenten bij je kleintje naar binnen te krijgen zeker wanneer ( net als mijn kleine dame) ze geen vast eten willen omdat ze last hebben van doorkomende tandjes!

Andere groenten die ook erg goed te verwerken zijn in een smoothie zijn

 • Wortels
 • Broccoli
 • Erwten
 • Courgette
 • Pompoen

Drink jij ook wel eens een smoothie?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie