Gezondheid

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, ben jij gezond?

Tja wat is gezondheid nou eigenlijk? Tegenwoordig worden we van hot naar her geslingerd heb ik soms het idee. Qua voeding is er zoveel op de markt en verschilt het (lijkt soms wel dagelijks) wat nu weer het beste voor je is. Sporten om bij te dragen aan je gezondheid, naar een Spa gaan om te werken aan je gezondheid. Stress vermijden (wat soms vrij lastig is in een drukke wereld als deze) om te werken aan je gezondheid. Zoals je merkt bevat dit ene woordje een scala aan sub- onderwerpen.

Gezondheid is natuurlijk een ruim begrip en het antwoord op mijn vraag zal ook zeker niet altijd even simpel zijn. Maar ondanks dat dit ene woordje zoveel lagen heeft kun je natuurlijk wel kijken naar je algehele gezondheid, hoe je je voelt. En kun je hier relatief veel invloed op uitoefenen.

Als ik mijzelf deze vraag stel dan zie ik vooral nog verbeterpunten om aan mijn gezondheid te werken. Bijvoorbeeld vroeger naar bed gaan, aangezien de ochtenden vroeg zijn en ik anders al moe de dag begin.

Ook gezond eten en vooral dat volhouden is en blijft toch wel iets wat ik soms lastig vind. Ik ben een enorme snoeper en grijp al snel naar een zak m&m’s. Toch probeer ik dat te beperken tot alleen in het weekend omdat ik zoveel negatieve verschillen zag en merkte aan mijzelf!

Bij Klaever Health in Amsterdam kun je je tegenwoordig laten helpen bij het werken aan een gezond lichaam. Door middel van verschillende programma’s kun jij gericht werken aan wat jij nodig hebt of waar jij de aandacht op wilt leggen. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een detox programma of via een orthomoleculair voedingsadvies jezelf gezonder maken. Alle aspecten worden hierbij onder de loep genomen en je bloedwaarden zijn dan heel belangrijk.

Zelf wil ik, wanneer ik weer in Nederland ben, graag eens mijn bloedwaarden laten checken en zien waar ik nog meer kan werken aan mijn gezondheid!

Afgelopen weekend ben ik naar een yoga less geweest! Deze les vond plaats op de helipad van een gigantische wolkenkrabber! Enorm indrukwekkend en nadat ik het uitzicht in me genomen had en ik tijdens een oefening naar boven keek zag ik de maan al aan de hemel. Op dat moment kwam ik tot ontspanning en dat was zo fijn. Zo zie je wat lichaamsbeweging en de omgeving voor een effect op je kunnen hebben!

Voor nu probeer ik zo vers mogelijk te eten, op tijd naar bed te gaan, veel water drinken en zorgen dat ik aan mijn lichaamsbeweging kom! Maar daarnaast natuurlijk ook juist wat rust pakken, want dagelijks met een kindje van 1,5 op pad zijn is soms best intensief!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie