Netflix documentaire tips voor de maand maart

Netflix is echt ontzettend goed in het maken van boeiende en goede documentaires maar ook het inkopen ervan. Soms vind ik het namelijk zonde van mijn tijd om weer een serie op te zetten en wil ik liever wat ”leren” of begrijpen.

En daarom kijk ik elke maand wel een aantal documentaties. Voor de maand maart kan ik de volgende documentaires absoluut aanraden.

Who killed Malcolm X
92f4da29cf42f1384238a7d216fe9e79

We hebben allemaal de naam van Malcolm X weleens gehoord. Sommige zullen er al wat meer van weten en anderen juist wat minder maar voor deze documentaire maakt dat niks uit omdat je volledig wordt meegenomen.

Zoals de naam van de documentaire al doet vermoeden gaat het over de mensen die Malcolm X vermoord hebben en hebben de juiste mensen wel vast gezeten?

Een documentaire die wederom erg goed is opgebouwd maar die ook inzicht geeft in hoe het voor mensen was in die tijd.

Time: The Kalief Browder Story
e237c2b3ad0e41f76da1376c88ab6f9a
Deze docu is een echte must-see voor alle liefhebbers van Making a Murderer. Want deze docu gaat namelijk over Kalief Browder die als 16-jarige jongen voor 3 jaar wordt vastgezet in een van de meest gevaarlijke gevangenissen van New York terwijl hij onschuldig was.

Daarnaast heeft hij geen proces gehad maar heeft hij dus wel 3 jaar van zijn leven opgesloten gezeten. Dit is een ontzettend aangrijpend verhaal maar ook weer zo een verhaal waarvan je het wilt weten omdat het maar weer eens aangeeft waar het rechtssysteem van Amerika soms echt faalt.

 
Betting on Zero
8fdaffda021bef912e67d5fe54648315

Een totaal ander soort docu over hoe een bedrijf gebaseerd is op oplichting en fraude en ervoor zorgt dat de armere bevolking de dupe hiervan wordt terwijl de eigenaren en aandeelhouders steeds rijker worden.

Deze documentaire is ontzettend interessant omdat het ook heel mooi weergeeft waarom mensen hier in trappen en waarom er zo lang niks mee gebeurd.

 
The Game Changers
62b87e82bc3cfe14d649e169b519c197

Zoals veel mensen ben ik opgegroeid met het eten van vlees en het eten en drinken van zuivel producten. Melk was goed voor je botten en vlees zat vol ijzer wat goed voor je was.

Deze documentaire maakt korte metten met alles wat we geleerd hebben als kind en geeft met een goede onderbouwing redenen waarom het voor mensen veel beter is om als vegan te leven.

Een echte eye-opener en na het zien van deze docu ben ik momenteel aan het onderzoeken hoe je meer vegan kan eten en wat er allemaal bij komt kijken.

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie