1 huis meerdere looks

Normaal gesproken verwacht je niet exact hetzelfde huis te hebben als je vrienden en ziet elk huis er ook wel anders uit! Hier in Doha is dat soms net even wat anders!

Wij wonen tegenwoordig in een van de woontorens in Viva Bahriya in de wijk genaamd “The Pearl”. Een prachtige wijk waar villa’s te vinden zijn die je alleen in Beverly Hills verwacht en waar luxe een standaard is. In deze wijk zijn ook twee “woon cirkels” gebouwd. De ene cirkel heet “Porto Arabia” en waar wij wonen dus “Viva Bahriya”.

In de toren waar wij wonen, wonen ook een aantal vrienden van ons! Wat ontzettend gezellig is want je loopt op deze manier zo binnen bij elkaar! Zelfs onze buren zijn vrienden van ons!

Maar wat soms dan wel gek is, is dat zij in exact hetzelfde appartement wonen! Bijvoorbeeld onze keuken en die van de buurtjes is gespiegeld aan elkaar maar verder exact hetzelfde!

Toch is het tegelijkertijd ook erg leuk om te zien hoe ieder van zo’n appartement (en de mogelijkheden hier in Doha) zijn eigen huisje maakt!

De woning wanneer deze “kaal” wordt opgeleverd

Zo hebben onze buren een muur geschilderd waardoor je een hele knusse hoek in je woning creëert en dat terwijl wij juist alles wit wilde hebben om zoveel mogelijk licht en ruimte te creëren.

Wij hebben bij de keuken een klein muurtje met krijtbord verf donker gemaakt zodat onze kleine dame er lekker op kan kliederen (en wij stiekem ook). Onze vrienden die een aantal verdiepingen onder ons wonen hebben datzelfde muurtje zo geverfd maar ook de grote muur ernaast! Wat ook weer een heel leuk effect geeft en je keuken speelser maakt!

Zo zie je maar weer dat het niet eens iets groots hoeft te zijn om een huis of appartement eigen te maken. Een likje verf doet al wonderen, of een plakje of fotolijst! Of de manier waarop je de eettafel neerzet. Tegen de bar van de keuken aan of juist een kwartslag gedraaid? Zet je alleen een bank neer of ook een extra fauteuil?

Genoeg manier dus om je huisje eigen te maken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie