Netflix documentaire

Sinds wij ons Netflix abonnement een aantal jaren geleden hebben afgesloten kijk ik met grote regelmaat (oeps soms wel elke dag) naar dit fijne kanaal! En daar waar ik eerst voornamelijk series en films bekeek kan ik tegenwoordig ook genieten van goede documentaires.

Soms als achtergrond zet ik graag een documentaire op over bijvoorbeeld de natuur! Zo staat er iets op en is er ruis in huis maar is het niet iets waar ik per se mijn aandacht bij moet houden. Maar er zijn ook documentaires waar ik juist mijn aandacht graag bij houd.

Onlangs ben ik begonnen met de documentaire reeks “I am a killer” een aanrader om te zien. Wellicht wat luguber, want waarom zou je het verhaal van een moordenaar aanhoren. Toch ben ik erg onder de indruk geraakt van deze serie.

In eerste instantie komt de desbetreffende veroordeelde aan het woord en hij of zij verteld over de misdaden die gepleegd zijn. Wat ik me al vrij snel besefte nadat diegene aan het woord was geweest is hoe makkelijk je iemand (althans ik) op zijn woord gelooft. Sommigen van hen zorgen er zelfs voor dat je empathie voor ze krijgt. Maar wanneer je andere kanten van de desbetreffende zaak hoort en bewijsmaterialen ziet besef je, je ineens hoe je door de tv heen bespeeld wordt.

Wat ik zo mooi vind aan deze afleveringen is dat je zelf een oordeel gaat vellen maar vooral ook inziet hoe snel je soms bent met je mening! Een man maakte enorme indruk op me.

Wanneer hij aan het woord was liepen de rillingen over mijn lijf en de manier waarop hij sprak gaf direct een gevoel van hier wil ik niks mee te maken hebben. Totdat je zijn volledige verhaal hoort en inziet dat deze man nooit een kans gekregen heeft in het leven. Natuurlijk maakt dat niet goed wat hij gedaan heeft en hij mag daarvoor naar mijn mening gestraft worden, maar dan zie je wel wat omgeving, mensen en het krijgen van wel of geen liefde, aandacht en zorg met iemand doet! Hoe iemand in zijn zeer jonge jaren al zo gevormd kan worden!

Deze serie is naar mijn idee echt een aanrader om te zien zeker omdat je echt aan het denken gezet wordt! Dus mocht je eens geen “wegkijkertje” willen zien kijk dan voor naar deze afleveringen!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie