ZUID-AFRIKA GARDEN ROUTE ROADTRIP | PART 4

Deze reis blogs zijn echt heerlijk om te schrijven! Bij het benoemen van de reis en het zien van de foto’s komt dat heerlijke gevoel weer helemaal terug! Mijn roadtrip door Zuid-Afrika was echt geweldig en een echt avontuur. Wat een mooi land is het en wat zijn de mensen lief! Echt een verademing!

Daarnaast is de natuur echt “out of this world” en is er echt zoveel te zien en waren onze 2 weken echt veel te kort! Daarom is dit alweer de laatste blog over de roadtrip.

Na de fantastische safari werd het weer tijd om terug te rijden richting Kaapstad! Maar niet zonder een aantal geweldige tussenstops.

Kragga Kamma & Jeffreys bay
De safari in het Addo park was echt fantastisch maar we hadden niet alle big five gezien en daarom besloten we nog om een tussenstop te maken in het kleinere wild park Kragga Kamma.

Kragga Kamma is een park waar je makkelijk met je eigen auto doorheen kunt rijden en waar je de dieren van heel dichtbij kan zien en meemaken. Het is absoluut een andere vibe ten opzichte van het Addo park maar zeker een leuke tussenstop!

Erna was het tijd om door te rijden naar Jeffreys Bay. Deze stad is schijnbaar een echt surf walhalla en ligt heel mooi aan de kust.

Helaas regende het enorm hard toen wij er waren en hebben we daarom heel lekker gegeten bij Nina’s (aanrader!) en lekker ontspannen.

Ziplinen in Tsitsikamma & Knysna
Op de heenweg hadden we al een tussenstop gemaakt in het Tsitsikamma park maar we wilde er nog een keer heen om te gaan ziplinen en wat was het tof!

IMG_7191

Bij de start van de zipline baan hingen er allemaal bavianen in de bomen die eens wilde kijken hoe mensen door de bomen zoefden. Erg spannend maar ook super leuk! Het ziplinen was echt heel tof om te doen en totaal niet eng. Een leuke manier om de bossen eens te bekijken.

Erna reden we door naar Knysna voor een overnachting en wat sightseeing! En dit is een plaats die absoluut niet op je lijstje mag ontbreken! De stad is omgeven door de zee maar heeft ook een prachtige lagune. Daarnaast zagen we hier een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien.

Plettenberg
In Zuid-Afrika heb je verschrikkelijk mooie looproutes. Natuurlijk vind je er een aantal in Kaapstad maar de Plettenberg hike is misschien wel een van de bekendste en mooiste van de Garden Route.

Wanneer je de lange route wil lopen net zoals wij hebben gedaan doe je er 3 á 4 uur over en is een lading zonnebrand crème een echte noodzaak maar het is absoluut de moeite waard.

Gedurende de hike zie je ontzettend veel zeehonden zwemmen en spelen en als je geluk hebt net zoals wij hebben gehad kun je ook haaien spotten. Een echte aanrader!

Hermanus
De laatste dag gingen we naar Hermanus en hadden we een haaien excursie geboekt. Helaas was het weer te slecht om de zee op te gaan waardoor dit niet is doorgegaan. Maar dit is een hele goede reden om weer terug te gaan naar het prachtige Zuid-Afrika.
Deze reis was een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt en het land is een enorme aanrader om een keer naartoe te gaan! Het land heeft alles wat je maar wilt. Een heerlijk klimaat, geweldige natuur, vriendelijke mensen en fantastisch eten & drinken.

 

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie