Reizen

Ik kan enorm genieten van een mooie reis en dat hoeft echt niet altijd ver van huis te zijn! Ik weet nog goed dat een paar jaar geleden mijn man en ik naar Italië gereisd waren om een bruiloft van lieve vrienden van ons bij te wonen! We gingen naar Toscane en verbleven in een heel schattige bed and breakfast ergens in een oud klooster! Van daaruit reisden we elke dag een een stad of dorp dat we graag wilden zien en een aantal dagen brachten we ook door met Lotte en haar vriend! We reisden naar voor mij bekende en nieuwe plekken! Sommigen zouden wellicht zeggen hoezo ga je ergens heen waar je al geweest bent? Maar we hebben zo een mooie vakantie gehad en de herinneringen die we daar gemaakt hebben worden nu nog steeds benoemt! Ook NYC heb ik inmiddels meerdere malen mogen bezoeken en nog steeds is dit een stad waar ik zo weer heen zou willen gaan!

My happy place!

Maar er zijn ook nieuwe plekken die ik graag wil bewonderen of type reizen die mij enorm gaaf lijken! Zoals bijvoorbeeld een roadtrip door centraal Amerika! Of het ontdekken van de prachtige natuur in Canada!

Ik geloof er zelf dan ook in dat het goed is voor de mens om andere plekken dan thuis te zien! Of dit nou al bekend terrein is of niet je komt in een andere flow en kunt thuis de boel de boel laten!

Daarnaast leer je ook een andere cultuur kennen, althans mits je daarvoor open staat! Dat vind ik altijd juist zo leuk aan reizen! Niet alleen de omgeving maar ook de andere mensen en hun gewoontes!

Wat ik tegenwoordig wel besef is dat ik erg bevoorrecht ben dat ik überhaupt mag reizen! Er zijn zoveel mensen die dag in dag uit werken en niet de mogelijkheid hebben om te reizen, ik zie dat hier heel veel in Doha. De mensen die hier bijvoorbeeld in de bouw werken, die hebben vaak geen mogelijkheid om te reizen! Dus ik probeer van elke reis hoe klein of hoe groot dan ook zoveel mogelijk in me op te nemen en te genieten!

Hier in Doha heb ik nog veel te ontdekken, maar toch kriebelt het zeker wel om weer nieuwe landen te zien en nieuwe culturen te ontdekken! Tot die tijd heb ik mijn Bucketlist voor landen die ik graag wil zien!

Op internet kun je vele leuke bucketlists downloaden, maar ik schrijf toch liever in een mooi boekje dat ik dan ook echt bij me kan houden tijdens het reizen!

En waar gaat jullie volgende vakantie heen?

Veel liefs!

Bibi

Geef een reactie