Yin Yang

In deze walk in Wednesday wil ik jullie mee nemen in de wereld van Yin Yang, ofwel een wereld van balans! Elk goeds heeft wat slechts en elk slechts heeft wat goeds, zo krijg je de balans van het leven.

Het typische Yin Yang teken vind ik vaak niet eens zo mooi, maar de betekenis hierachter des te meer! Want alles wat dit teken representeert heeft wel degelijk met ons dagelijkse leven te maken en sterker nog we komen er elke dag mee in aanraking! Balans is iets in ons leven wat we duidelijk nodig hebben, ons interieur, onze kleding en natuurlijk het belangrijkste onszelf!

Sla je te veel door in iets dan wordt je hoe dan ook terug geroepen! Sport je bijvoorbeeld te veel zonder goed voor je lichaam te zorgen dan krijg je blessures. Werk je te veel zonder tijd voor jezelf te nemen dan kan je best wel eens een burn out krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat we balans vinden.

Zelfs in ons huis is balans nodig om van je huis een fijn plekje te kunnen maken. In de oude Chinese leering noemt men dit Feng Shui.

Yin Yang staat dus voor een geheel; het leven! Warm kan alleen aangegeven worden als we koud ook kennen, dik is alleen te noemen als dun bekend is. Deze theorie vind ik heel interessant.

Hoe Yin Yang ben jij?

Ps deze mooie draagzak van Artipoppe vind ik echt heel gaaf!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie