Drie fantastische boeken

Een relax vakantie is perfect om lekker te lezen en te ontspannen in het zonnetje. Afgelopen vakantie heb ik drie hele goede boeken gelezen die ik graag met je wil delen.

Khaddafi’s slavin
9200000011503408
Ik houd persoonlijk heel erg van “waargebeurde” verhalen boeken. Het geeft een extra lading. En dit boek is een perfect voorbeeld van een boek dat heel erg veel indruk maakt.

Het boek vertelt het verhaal van een van de slavinnen van Khaddifi. Toen ze in zijn handen terecht kwam was ze nog maar een kind en het heeft jaren geduurd. Echt vreselijk wat zij heeft moeten doormaken.

Ik vond het een heel erg mooi boek en ook heel bijzonder hoe sterk deze dame uit het verhaal is.

Laura H
763
Ik heb eerder al een blog geschreven over de podcast over Laura H die ontzettend spannend en goed was.

Maar het boek over Laura H vertelt nog zoveel meer. Laura vertelt haar hele verhaal. Van haar jeugd tot haar gevangenschap in Nederland.

Super interessant en hierdoor snap je ook beter waarom Laura bepaalde beslissingen in haar leven heeft gemaakt en waarom dingen niet altijd zo zwart / wit zijn.

 

Lion
9789402307955

Dit verhaal kennen jullie misschien ook al van de film. De film vond ik al prachtig maar het boek nog zoveel mooier.

Het verhaal gaat over Saroo een jongen die verdwaalt raakt in India en in plaats van dat zijn familie kan worden teruggevonden wordt hij geadopteerd door een Australisch koppel.

Als hij volwassen is besluit hij om zijn familie te proberen terug te vinden en dat is alles behalve makkelijk.

Lezen jullie graag?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie