Vakantie in eigen land

De voorjaarsvakantie komt er weer aan en vele zullen erop uit trekken! Wellicht zul je dan denken aan een ski vakantie of toch nog eventjes naar de zon! Heerlijk natuurlijk, maar eigenlijk kun je in Nederland ook fijn op vakantie!

Zeker wanneer je je bedenkt dat je in ons land goed de contrasten op kunt zoeken! Wanneer je bijvoorbeeld in Amsterdam woont is het zalig om de rust en landelijkheid in Limburg te vinden!

Of wat dacht je ervan als je in Zeeland woont juist eens naar de drukte te gaan?

Lang weekendje weg in Utrecht? Of lekker naar het knusse Haarlem!

Over de jaren heen ben ik ons kikkerlandje steeds meer gaan waarderen en vind ik het zalig om Nederland te verkennen en zeker per trein is dit leuk!

Zo zie je tenminste nog iets van het land waar je woont, want zeg nou zelf hoe goed ken je Nederland eigenlijk?

Wat leuk is om te doen is naar een streek gaan die je zelf amper kent en daar ook de lokale keuken te gaan proberen! Want geloof het of niet elke provincie heeft echt wel zijn eigen kook specialiteit!

Zeker nu ons kleintje wat groter wordt lijkt het me leuk om Nederland met haar te verkennen! Voor haar is het immers niet haar “thuis” dat is hier in Doha en je merkt toch al wel dat het echt een “warmte” kindje is! 22 graden? Dan is het fris!

Maargoed op die manier leer ik zelf Nederland ook weer beter kennen, want ik ben nog lang niet in elke provincie geweest!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie