Fake wereld

Naar mate ik ouder word kom ik steeds meer tot de ontdekking dat we in een wereld leven waar “nep” zijn soms de bovenhand heeft. Een nep glimlach, en nep compliment en nep foto voor IG. Niet blij met je neus? Pas je deze toch aan!

“Fake it till you make it” zeggen ze toch wel eens? En tja vele zullen zweren bij dat ene kleine zinnetje, ik moet zeggen dat ik toch liever mijn echte ik blijf zowel van binnen als van buiten.

Dagelijks worden we op IG doodgegooid met allemaal bizar knappe mensen die de meest perfecte lijven hebben! Maar vaak is dat natuurlijk niet het echt beeld en via een heel leuk account zag ik tips en tricks die deze mensen gebruiken en zodat je kunt zien hoe fake de foto’s eigenlijk zijn!

Gelukkig is er nu ook een nieuwe beweging in opkomst, waarbij (met name vrouwen) zich laten zien zoals ze zijn! Cellulitis? Wat maakt dat uit! Striae? Tig vrouwen en trouwens ook mannen die dat ook hebben! Een voorbeeld van zo’n eerlijk Instagram account is Sarah Nicole Laundry van “the birds papaya”. Zij laat zien dat haar lichaam goed is zoals deze is.

Je lichaam is onderdeel van een verhaal, namelijk je leven! Natuurlijk is het belangrijk goed voor je lichaam te zorgen, maar waarom Botox gebruiken, apps gebruiken om te “verbeteren?”

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie