Eerlijk?

Afgelopen week heb ik dan eindelijk de mini serie “When they see us” gezien. Een serie die enorm veel indruk gemaakt heeft. Na afloop ben ik ook gelijk het interview van Oprah gaan kijken en ik was diep onder de indruk hoe deze mannen nu ieder op hun eigen manier in het leven staan en omgaan met wat zij meegemaakt hebben. De manier waarop zij als kinderen behandeld werden en geen enkele kans hadden was aangrijpend om te zien. Hoe kan het dat mensen op deze manier behandeld worden en er niemand voor hen opkomt? Het gebeurt natuurlijk nog steeds in vele soorten situaties.

Deze mini serie zette me dan ook weer aan het denken. Zelf kan ik er heel erg slecht tegen wanneer mensen onjuist behandeld worden of situaties oneerlijk zijn. Onrecht, een onderwerp waar ik me soms zelfs heel erg boos om kan maken en wat me tegelijkertijd doet beseffen dat onrecht op elk moment in je leven kan komen en alles kan doen veranderen.

Nou moet ik zeggen dat ik ergens ook wel in karma geloof. Ik geloof dat als je van binnen een goed mens bent er ergens ook wel iets op je pad komt wat goed is, groot of klein dat maakt niet uit.

Er is nog erg veel onrecht in de wereld en als je daarnaar kijkt denk ik soms wel eens waar te beginnen? Maar wellicht is het een idee te beginnen in je eigen leef cirkel! Lief zijn voor de mensen die goed voor je zijn, mensen (of je ze nou kent of niet) met respect behandelen. Dan zijn we al een heel eind op weg toch!

Fijne zaterdag allemaal!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie