ZUID-AFRIKA GARDEN ROUTE ROADTRIP | PART 3

Het is alweer even geleden dat ik jullie over mijn eerste gedeelte van mijn rondreis door Zuid-Afrika heb vertelt! Tijd voor een vervolg blog!

Vanuit het grote Tsitsikamma natuurpark gingen we verder naar Port Elizabeth.

Port Elizabeth


Port Elizabeth is een behoorlijk grote stad in Zuid-Afrika met een erg mooie kustlijn en boulevard. De bijnaam van deze stad is ook wel de Windy City. En die naam deed ze absoluut eer aan want toen wij er waren was het vreselijk slecht weer. Veel regen en ontzettend harde wind.

We hebben daarom heerlijk uitgebreid gelunched en zijn lekker uit eten geweest en naar een museum geweest. Het was ook nog eens zondag toen wij er waren en veel dingen zijn dan ook dicht (goed om rekening mee te houden in je planning).

Voor ons was dit een prima dag en konden we ons een beetje opladen voor ons safari en glamping avontuur van de dagen die er aan zaten te komen.

Addo Elephant Park / Glamping
Naar dit onderdeel van de reis keek ik echt ontzettend uit! Een safari in het Addo Elephant Park en twee nachten in een luxe tent op een berg direct aan dit natuurpark.

Vanuit Port Elizabeth reden we in een klein uur naar onze accommodatie voor de komende twee nachten en het weer was daar totaal anders! Ontzettend zonnig en ontzettend warm. Het weer dat je verwacht bij een safari.

Bij aankomst bij de poort moesten we nog 20 minuten rijden over een onverharde weg. Ondertussen viel internet ook weg en waren we letterlijk op ons zelf aangewezen.

Al snel zagen we het huis en boerderij van de Duitse familie waar we de glamping tent hadden geboekt. Zij wonen echt schitterend en een paar meter van het Addo park waar je dus schitterend uitzicht op hebt. In totaal hebben ze 5 huisjes / tenten op hun grote terrein op de heuvels staan die allemaal een schitterend uitzicht hebben. Zelf hebben ze ook een aantal wilde dieren op hun terrein zoals Giraffen, Zebra’s en Struisvogels.

Al snel werd duidelijk dat we met onze huurauto nooit bij onze Safari Lodge konden komen dus werden we gebracht en wauw wat was die accommodatie tof! Ver weg van alles en iedereen, met uitzicht op het park met een ontzettend mooie grote veranda! Echt een lodge zoals je normaal gesproken alleen op Pinterest ziet.

Aangezien je ver weg bent van een stad en restaurants kon je mee-eten met de familie (in de lodge kon je trouwens ook koken). Dat hebben we ook gedaan en was heel lekker. Nu moet ik toegeven dat ik de nachten echt ontzettend spannend vond. Want er was geen elektriciteit in de lodge waardoor je een aantal grote draagbare lampen mee had en er was ook geen internet of überhaupt bereik.

Na een (letterlijk) onstuimige nacht met heel weinig slaap werden we al ontzettend vroeg wakker voor onze Safari tour door het park. We hadden een dagtour geboekt zodat een gids ook echt veel kan uitleggen en precies weet waar dieren vaak te vinden zijn.

Jeetje waar te beginnen?! Addo is echt een ontzettend mooi en behoorlijk groot park waar met name heel veel olifanten leven. Het park is ook ter bescherming van de dieren opgericht en er zijn er nu zo’n 500. Maar ook alle andere van The Big 5 zijn in dit park te vinden. We hebben ze niet allemaal gezien maar wel een hele hoop!

Dit park is een ontzettende aanrader en het is echt een beleving om mee te maken. Om de dieren te zien in hun natuurlijk omgeving!

Op een gegeven moment stonden we bij een drinkplaats voor de olifanten en kwamen er wel 200 tot 300 olifanten op af. Met kleine baby’s, hele grote en puberende olifanten allemaal op nog geen paar meter afstand. Dit was echt zo een bijzondere ervaring om mee te maken!

Mocht je net als ons geen tijd hebben om naar het Kruger Park te gaan dan is dit echt een hele goede optie. Je kunt trouwens ook met je eigen auto het park in. Let er dan wel even op dat je een goede en robuuste huurauto huurt! En een slogan die we daar hebben gehoord gaat ook zeker op: ” Don’t be gentle, it’s a rental”

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie