Lotte’s eerste duikervaring

Eind december was ik voor een heerlijke vakantie op Curaçao om onder andere Oud & Nieuw te vieren maar ook om echt even bij te komen van het hectische jaar. En daar is het eiland echt perfect voor!

Maar ik heb niet alleen maar op het strand gelegen! Ik heb ook voor het eerst gedoken. En dat was voor mij alles behalve vanzelfsprekend.

Als kind had ik namelijk ontzettend veel last van mijn oren en had ik heel vaak oorontsteking waardoor ik meerdere keren buisjes heb gehad. Dat hielp toen heel goed maar kan nadelig zijn voor wanneer je wilt duiken. Want dan moet je natuurlijk kunnen ”klaren”.

Ik snorkel al een hele tijd en dat vind ik echt heerlijk maar de stap naar duiken heb ik nog nooit eerder durven te zetten. Tot nu!

Via via waren we een aantal jaren geleden op het eiland al in contact gekomen met een duikschool waar je een proefles kunt doen en deze vakantie besloot ik om dat daadwerkelijk te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan!

De ochtend van de duik was ik toch wel zenuwachtig. Er komt natuurlijk best wel wat bij kijken en zou het wel lukken met mijn oren?

Bij aankomst waren de mensen van de duikschool gelijk heel relaxed en ontspannen wat een hele goede invloed op mij had.

Bij een proefles kun je niet gelijk alles aan doen en het water ingaan maar zal er eerst veel uitgelegd worden. Over hoe je duikt, het klaren van je oren, de handgebaren onder water en waar je op moet letten (zoals bijvoorbeeld het feit dat je absoluut niet je adem onder water in mag houden). Na alle instructies en uitleg maak je samen met je instructeur je uitrusting duik klaar.

En dan is het zover! Je gaat samen het water in en zal beginnen in het ondiepe. Hier oefen je met ademen, met je vest en wat je moet dan wanneer je mondstuk onder water uit je mond gaat.

Dit ging allemaal vrij goed en daardoor werd het tijd om echt onderwater te gaan. Ik merkte al gelijk dat mijn linkeroor niet ”open” wilde gaan en dan kun je simpelweg niet dieper onder water omdat de druk dan slecht is voor je oren.

Na meerdere pogingen lukte het nog niet en leerde de instructeur mij andere methodes om je oren te klaren. Na enkele pogingen lukte dit wel en kon ik steeds dieper. Gelukkig!

Toen kon ik dus echt gaan duiken en jeetje wat was dat tof! Tijdens de duik zag ik natuurlijk super veel mooie vissen maar ook een aantal schildpadden. En dat blijft super speciaal om die onder water tegen te komen!

Dus mocht je binnenkort in Curaçao zijn en wil je ook een proefles duiken plannen ga dan vooral naar de duikschool Dive Wederfoort. De instructeurs zijn hier super ontspannen en heel kundig.

http://www.divewederfoort.com/nl/330-2

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

2 gedachten over “Lotte’s eerste duikervaring

Geef een reactie