Mental self care

Het valt me vaak op dat als we het over self care hebben we vaak voornamelijk aan ons lichaam denken!

Een fijne massage, een theetje, een maskertje en ga zo maar door. Maar uiteindelijk is ons brein net zo belangrijk natuurlijk! En natuurlijk wanneer je lichamelijk ontspant heeft je brein daar ook profijt van. Toch zijn er veel jongeren die stress ervaren en het is tegenwoordig ook niet niks, er ligt vaak een hoge druk op jongeren! En dan is het de kunst om niet onder de stress te bezwijken en rust voor jezelf te creëren!

Wat mij enorm goed helpt is lijstjes maken, het huis opruimen. Oftewel rust creëren in mijn hoofd, zodat ik weer ruimte heb voor andere dingen! Ook momenten inlassen om creatief bezig te zijn maken mij rustig! Zoals het schrijven van de blog, ontwerpen maken voor nieuwe projecten! Ik merk dan dat wanneer ik lange tijd die momenten niet voor mijzelf heb kunnen pakken ik onrustig word en zelfs erg chagrijnig kan zijn. De kleinste dingetjes kunnen mij dan irriteren!

Zo zie je maar dat het erg belangrijk is om je geest ook zo nu en dan te voorzien van een self care momentje!

En wat helpt bij jullie?

Liefs,

Bibi

Geef een reactie