Oil pulling

Hebben jullie wel eens gehoor van oil pulling? Een oude Ayurvedische methode om schonere en wittere tanden te krijgen. Nou zou je volgens de traditionele methode 20 minuten lang met 2 theelepels kokosolie je mond moeten spoelen. De olie in combinatie met met je speeksel zou ervoor zorgen dat de bacteriën en toxische stoffen uit je gebit/mond onttrokken, wat weer een positief effect heeft op je algehele gezondheid.

Ik had vaker van deze methode gehoord, maar ben toch vaak wel vrij sceptisch tegenover dit soort methodes. Totdat ik onlangs een oil pulling flesje zag staan van het merk “Love beauty and planet”. Ik was toch wel nieuwsgierig, dus besloot om het flesje maar mee naar huis te nemen!

Het voordeel van dit flesje? 3 minuten is meer dan genoeg! Na inmiddels een week lang elke ochtend 3 minuten lang te spoelen met deze olie moet ik zeggen dat ik erg tevreden ben. Er zal zeker een verschil zitten tussen spoelen met dit flesje of met alleen kokosolie, maar ik heb een frissere adem, mijn tanden zien er witter uit en ook mijn tong lijkt “schoner”.

Ik ben dus tevreden en zal dit nieuwe ritueel zeker voortzetten!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie