Twee toppers van Netflix documentaires

De afgelopen weken heb ik weer twee goede Netflix documentaires gekeken die ik zeker met jullie wil delen omdat ze 100% de moeite waard zijn om te kijken!

Bikram
e8f938eb2f46fae9d28746264056c341Om te beginnen met Bikram. Dit is een documentaire film en bestaat dus niet uit meerdere afleveringen. Dat is dan weer handig als je geen zin hebt om veel tijd kwijt te zijn aan Netflix.

De docu gaat over de yogi Bikram die in de jaren 90 ontzettend groot en beroemd wordt in Amerika. De naam Bikram zal je misschien wel een belletje doen laten rinkelen aangezien er in Nederland ook veel yoga studio’s zijn die Bikram yoga lessen geven. Bikram yoga, is een yoga soort met speciale poses en in een ontzettend hete ruimte.

Maar daar gaat de docu nauwelijks over. Het gaat over de man Bikram. En zijn onconventionele werkwijze en behandeling van vrouwen. Hoe groter hij wordt hoe meer er duidelijk wordt over de misstanden in zijn lessen en programma’s.

The confession killer
thumbnail
Waren jullie ook zo fan van de Netflix docu ”how to make a murderer”? Zo ja, dan moet je ook echt aan deze documentaire reeks gaan beginnen.

Henry Lee Lucas werd in de jaren 80 opgepakt voor twee moorden maar daar bleef het niet bij. Tijdens zijn verhoren kwam hij met opmerkelijke getuigenissen boven tafel en zou hij meer dan 350 en zelfs 600 mensen hebben vermoord, naar eigen zeggen.

En dat laatste is een hele belangrijke toevoeging. Want heeft hij dat wel allemaal gedaan? En op wat voor een manier is de Amerikaanse overheid hierbij betrokken?

Super interessant en je mond valt iedere aflevering wel een paar keer open vanwege ongeloof.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie