Zuid-Afrika Garden Route roadtrip | Part 2

Zuid-Afrika Garden Route roadtrip

Bij het schrijven van deze tweede blog over onze rondreis door Zuid-Afrika zou ik heel graag terugwillen! Want wat is Zuid-Afrika een mooi land met een prachtige natuur en prachtige mensen!

In de eerste blog nam ik jullie mee naar de eerste plekken waar we naartoe zijn gegaan aan het begin van onze reis. Namelijk Kaapstad, Boulders Beach, Kaap de goede hoop en Stellenbosch.

Vandaag gaan we weer verder!

L’Agulhas

Deze plek kon echt niet ontbreken op onze rondreis. L’Agulhas is namelijk het echte en meest zuidelijke puntje van het continent Zuid-Afrika. Deze plek heeft een fantastisch uitzicht en in tegenstelling tot Kaap de goede hoop was het helemaal niet zo toeristisch!
De super goedkope sushi die we daar aten was een van de beste op onze trip. Daarnaast kregen we van ons hotel ook nog eens een gratis upgrade naar de honeymoon suite met een geweldig bad!

Mosselbaai & George


De volgende dag reden we door naar Mosselbaai, het officiële begin van de Garden Route. Mosselbaai is een heerlijke kustplaats met veel restaurantjes en plaatsen waar je kan zwemmen. In Mosselbaai zagen we ook de eerste zeehond van de rondreis zwemmen. Super schattig!

Later die dag reden we door naar George maar het weer sloeg toen gigantisch om waardoor we George niet echt hebben ontdekt. Wel sliepen we in een traditionele Zuid-Afrikaanse lodge wat een echte beleving was.

Tsitsikamma


Tsitsikamma is het regenwoud van Zuid-Afrika. Iets wat ik daar toch niet helemaal had verwacht. Het is een gigantisch natuurpark waar je wandelingen kunt maken maar ook kan bungeejumpen van een gigantisch hoge brug.

De weersvoorspelling was niet geweldig waardoor wij besloten om een tour te doen en om wat meer te weten te komen over het woud. Super leuk, maar wij zouden gelijk adviseren om de zipline tour te doen. Deze hebben wij later namelijk nog gedaan en was toch een stuk spectaculairder en natuurlijk ook super leuk om te doen.

Wat ook heel bijzonder was om hier op de weg tegen te komen waren bavianen die over de snelweg rende maar ook gewoon aan het relaxen waren op de weg. Bavianen kunnen natuurlijk super gevaarlijk zijn en daarom mag je ze ook nergens voeren, maar super bijzonder om die beesten in het wild tegen te komen.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie