Penelope Chilvers

Oh jee, ik ben weer verliefd geworden op een fantastisch schoenenmerk! Namelijk het merk Penelope Chilvers.

Ik zag dit merk voor het eerst op het Instagram Account van Romy Boomsma en ik was opslag verliefd! Super stoere maar ook hele mooie boots en daarnaast ook nog eens ideaal voor de winter. Perfect!

Schermafbeelding 2019-12-14 om 17.24.04.png

Dat klonk mij dus als muziek in de oren omdat ik echt 80% van de tijd in de winter koude voeten heb en dat is echt een heel vervelend gevoel.

Dus de klik naar de website van Penelope Chilvers was snel gemaakt. De laarzen en schoenen die ze verkopen zijn alles behalve goedkoop maar in tegenstelling tot veel winkelketens heeft Penelope Chilvers het doel om schoenen te verkopen die de koopster echt jarenlang kan dragen. En als je het op die manier bekijkt valt de prijs weer mee.

Het merk en de oprichtster Penelope zijn Brits maar er is een hele sterke verbinding met Spanje. Als kind ging Penelope vaak op vakantie naar Spanje en als kunstenares heeft ze ook jaren in Barcelona gewoond. Daar kocht ze hele fijne Spaanse laarzen en werd ook het idee voor het merk geboren.

14-09-13-penelope-chilvers-ft_large

Terug in Engeland begon ze aan de keukentafel met een model laars wat al snel uitgroeide tot een groot merk met een fantastische kwaliteit schoenen. Zo is Kate Middleton al jaren fan en draagt zij al vele jaren hetzelfde paar Penelope Chilvers laarzen.

Duchess-of-Cambridge-wearing-Penelope-Chilvers-Long-Tassel-Boots

Wat ik zelf zo mooi vind aan het merk, naast de geweldige schoenen is de liefde voor vakmanschap. Zo zijn de fabrieken waar ze mee werken nog in handen van families en worden de beste materialen gebruikt zodat de schoenen lang meegaan. Love that!

Zelf ben ik gegaan voor de Incredible Boot (alleen de naam al?!) en de kleur Ink! Ik kan niet wachten om deze toffe boots te gaan dragen!

http://www.penelopechilvers.com/

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie