De wereld van selfcare

Self-care, dit woord zie ik steeds vaker voorbij komen! Om eerlijk te bekennen had ik hier nog nooit van gehoord, uiteraard weet ik wat het betekend maar die term kwam eerst nog niet zoveel voor.

Zelf ben ik iemand die altijd maar doorgaat, totdat ik op een gegeven moment aan mijzelf voel dat ik niet meer door kan gaan.

Een aantal jaar geleden kwam ik in een burn-out terecht. Ik werkte veel te veel en verlangde van mijzelf dat ik alles perfect deed. Tot mijn lichaam zei “stop!” . Ik moest een stapje terug doen en echt voor mijzelf zorgen voordat ik wat meer kon.

Vandaag de dag zorg ik veel beter voor mijzelf en zorg ik dat er momentjes zijn waarin ik even tot rust kan komen, zowel mentaal als fysiek!

Een lekker bad, een avondje niks doen of lekker een theetje drinken zorgt ervoor dat ik even tot rust kom! Maar ook gewoon luieren op de bank of naar de nagelsalon gaan zijn deel van mijn “self-care” routine! Het hoeft niet groot te zijn, zelfs wanneer ik in de ochtend uit de douche kom en een van mijn favoriete huidolie opsmeer kan ik me intens gelukkig voelen! Dat zijn mijn “oplaadt” momentjes die ik ook echt nodig heb! Maar self care gaat soms verder dan alleen even “opladen” het is ook een synoniem voor ontwikkeling en groei! Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je ook dat je als mens kunt groeien! Iets wat ik enorm belangrijk vind evenals het blijven reflecteren naar mijzelf!

Mijn 2020 self care resolutions? Tijd voor mijzelf vrijmaken zodat ik meer aandacht aan mijzelf kan geven en kan groeien! Ik besteed elke vrije minuut aan onze dochter en soms is dat gewoon even to much! Ook voor haar zal dat goed zijn!

En wat zijn jullie self care rituelen?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie