Gaan we terug in de tijd?

Wauw soms sta ik zo enorm verstelt van wat er allemaal in de wereld gebeurt. Het voelt soms letterlijk of we terug gaan in de tijd en daar snap ik echt helemaal niks van. Zeker wanneer ik puur naar Nederland kijk kan ik dat gevoel krijgen.

Ik vind namelijk dat een van de mooiste dingen aan Nederland de vrijheid is en de rechten die we hebben. Zoals het recht om met iemand van hetzelfde geslacht te trouwen, te kunnen zeggen wat je wilt of de moeilijke eigen beslissing te kunnen maken om een abortus te laten plegen.

Dit zijn onderwerpen waarvoor is gestreden en die Nederland zo bijzonder maken. Dat staat los van het feit dat dit uiteraard hele gevoelige onderwerpen zijn maar niet onbelangrijk.

Daarom mag iedereen een eigen mening hebben over deze onderwerpen maar ik vind dat iemand bijvoorbeeld ook zelf mag beslissen of zij een abortus of euthanasie ondergaat en dat iemand dat niet voor een ander mag en kan beslissen of diegene dat wel of niet mag doen. Dat is ook vrijheid!

We kunnen en gaan het nooit volledig met elkaar eens zijn maar we kunnen elkaar wel de vrijheid gunnen om zelf beslissingen te maken.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie