De ultieme relax tips!

Allemaal kennen we die momenten wel dat je even pas op de plaats moet nemen en je lichaam zegt “ho eens eens jij!”. Vaak is het echter moeilijk om de signalen voor dat punt te herkennen! Zelf ben ik iemand die maar door en door gaat tot haar lichaam op een gegeven moment het dan niet meer trekt en ik last krijg van ongemakken in mijn lichaam.

Soms is het natuurlijk even niet anders en heb je nou eenmaal stressvolle periodes in het leven. Voor sommigen kan deze tijd zo vlak voor de kerst ook erg druk zijn!

Tja en wat is dan wijsheid? Luister je naar je lichaam of ga je maar door? Wist je dat het juist heel gezond voor zowel lichaam als geest is om zo nu en dan te relaxen? Echt even je gedachten te kunnen verzetten? Zelfs vervelen kan op zijn tijd erg goed zijn voor je lichaam!

Daarom hebben wij de ultieme relax tips voor jou!!

1) TV kijken lijkt erg ontspannend, maar toch ontspan je minder dan je denkt! Je brein blijft actief! Zet daarom soms eens een avondje de TV bewust uit en ga eens iets anders thuis doen! Lees een lekker dik boek, zet een theetje en neem wat lekkers erbij!

2) Vindt een hobby waar jij je helemaal in kunt vinden! Elke keer wanneer je voelt dat je “me” time nodig hebt kun je lekker aan de slag met je hobby! Voor de een zal het koken zijn, de ander wil naar de sportschool en wellicht vindt jij het fijn om te gaan breien! Kortom gedachte verzetten en in de relax modus!

3) Volg een yoga les! Yoga staat erom bekend om zeer ontspannend te werken voor zowel lichaam als geest! Zelf heb ik een tijdje Bikram lessen gevolgd in een stressvolle periode en dat hielp mij enorm om even tot rust te komen!

4) Ga eens een dagje naar de Spa! Zelf ging ik vaak naar Spa Zuiver in Amsterdam en dat was zo fijn na een drukke werkweek! Of zelfs een avondje kan heerlijk zijn! En hou je er nou niet zo van om naakt ergens rond te moeten lopen zijn er vaak genoeg dagen dat je met badkleding kunt komen!

5) Haal wat lekkers voor jezelf! Een lekkere thee of een fijn taartje en dan is de kunst vaak je niet schuldig te voelen nadien!

6) Neem een lekker warm bad of een lekkere lange douche! En weet je wat ik zelf dan altijd fijn vindt, om eens een nieuw product uit te proberen! Een lekkere nieuwe douche gel of fijne shampoo!

En last but not least… lekker bankhangen met mijn man en een fijn glaasje wijn erbij!

En jij wat vindt jij fijn om te doen wanneer je even tot rust moet komen?

Veel liefs,

Bibi

Een gedachte over “De ultieme relax tips!

  1. Hoi Bibi
    Als je eens lekker op je bank zit kijk dan eens naar de Netflix docu; Bikram Guru, yogi, predator. Bikram yoga is heerlijk maar deze goeroe vreselijk­čś¬.
    Leuk je even te zien, groet Toos

Geef een reactie