Economy baby hacks

Het is natuurlijk heerlijk luxe wanneer je business class kunt vliegen! Ik heb het zelf een keer mee mogen maken bij Qatar Airways en man oh man wat was dat fijn! Lekker eten, languit liggen oogjes dicht en vliegen maar! Zo gaan de uurtjes wel voorbij!

Maar een vliegreis wordt zo natuurlijk wel erg duur! En zeker wanneer je met een kleintje vliegt belandt je toch al snel in de economy class!

Regelmatig vlieg ik op en neer tussen Amsterdam en Doha samen met mijn kleine meid en daar waar ze eerst de gehele vlucht sliep is ze nu grotendeels wakker! Wat soms best een uitdaging kan zijn zo’n 6 uur lang, kun je nagaan als je nog langer moet!

Wat mij toen ze nog kleiner was enorm hielp was om niet bang te zijn hulp te vragen aan de stewardessen!! Wellicht kunnen ze de kleine even vasthouden zodat jij je helemaal klaar kunt maken. Ik zorgde altijd dat ik in mijn luiertas een klein pakketje had gemaakt met de babydoekjes, luiers en verschoon matje. Dat legde ik soms al klaar bij mijn stoel. Haar alles wat je denkt nodig te hebben ook al uit je luiertas! Dit scheelt je een hoop gehannes wanneer de kleine ineens een flesje wilt of een knuffeltje!

Nu ze wat ouder is en beweeglijker boeken we vaak een extra stoel zodat ze ook wat ruimte heeft! Ik zorg dat ik lekker eten voor haar mee heb en dat ze dus goed voorzien is! Drinkbeker in de aanslag, mocht ze last krijgen van haar oortjes!

En een hele fijne tip die ik gehad heb van een vriendin. Laat je kleintje slapen in je slaapzak!!! Zo heb je beide armen nog over wanneer ze bijvoorbeeld net in slaap vallen wanneer het eten geserveerd wordt! Afgelopen keer heb ik dit ook gedaan en de kleine dame heeft toen heerlijk geslapen, terwijl ik met wat eten een film zat te kijken! Ideaal!

Wat ik ook vaak doe is van te voren al mijn kussentje en deken goed neerleggen, zodat ik deze makkelijk kan pakken wanneer de kramp erin schiet! Preparation is everything baby!

En last but not least, probeer er niet te zwaar aan te tillen! Huilt je kindje, tja vervelend voor de omstanders maar nog vervelender voor je kindje en probeer relaxed te blijven! Ga even wandelen, desnoods even bij de stewardessen in hun keukentje staan! Wellicht neemt een van hen het eventjes van je over!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie