Lotte’s eerste bindweefsel behandeling

Na een aantal weken was het dan eindelijk zo ver! Mijn eerste bindweefsel behandeling en ik moet toegeven dat ik het toch wel spannend vond. Want van verschillende meiden had ik gehoord dat het best wel pijnlijk kon zijn maar dat de pijn het wel waard was.

Voor mijn behandeling ging ik naar Carina van Skinsideout Amsterdam. Ik boekte juist hier mijn behandeling omdat zij geen “gewone” bindweefsel behandeling aanbied maar juist een behandeling volgens de Maderotherapy methode.

Dit is een massage techniek die gebruik maakt van speciaal ontworpen houten elementen (ze lijken een beetje op deegrollers met bobbels). Elk roller is speciaal voor een ander deel van het lichaam ontwikkelt.

Deze massage techniek kan het lichaam ”contouren”, stress verminderen, rimpels verminderen en het kan dus cellulite tegen gaan. Super interessant!

Skinsideout Amsterdam vind je in de Jordaan vlakbij de Rozengracht. Voor mij echt een perfecte locatie omdat het maar 5 minuutjes fietsen is.

De praktijk is super rustgevend en de behandelkamer is ontzettend chill ingericht en er hangt een fijne en vertrouwde vibe. Toch niet geheel onbelangrijk voor zo een behandeling.

Eerst besprak ik met Carina wat mijn wensen waren en op welk gebied ik me wilde focussen. Voor mij zijn dat mijn benen. Ook al train ik drie keer in de week ik krijg ze nooit volledig strak en cellulite vrij.

Nu zullen je benen na een behandeling nooit cellulite vrij zijn en heeft dit meer behandelingen nodig afhankelijk van jouw lichaamstype.

De behandeling vindt op de massage tafel plaats en begint bij de achterkant van je benen om vervolgens te wisselen naar de voorkant. Persoonlijk vond ik de behandeling niet pijnlijk. Het is absoluut geen rustgevende massage maar pijnlijk vond ik het ook niet.

Je benen kunnen wat rood worden na en tijdens de behandeling en soms kunnen er de dagen erna wat blauwe plekken ontstaan. Dit is helemaal normaal!

Ik vond met name het gevoel na de behandeling mega prettig. Mijn benen voelde heel ”losgemaakt” aan en een beetje tintelend. In januari staat mijn vervolg sessie gepland en dan zullen de behandelingen ook korter op elkaar plaatsvinden om de cellulite tegen te gaan.

Ik ben heel benieuwd en mijn eerste ervaring is in ieder geval super positief! Jullie lezen in januari over mijn aankomende behandelingen.

http://www.skinsideoutamsterdam.nl/

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie