De fantastische docu: Tell me who I am

Netflix heeft soms echt pareltjes van documentaires om te kijken! Zo keek ik laatst de documentaire Tell me who I am. En man wat was dit een ontzettend goede documentaire!

Wat maakte deze documentaire zo goed? Dat zal ik je vertellen. Zonder spoilers uiteraard!

download (1).jpeg

Deze documentaire gaat over de identieke tweeling Marcus en Alex. Het verhaal begint bij Alex. Hij vertelt over zijn levens veranderende ongeluk dat hij kreeg op 18 jarige leeftijd. Alex was namelijk betrokken bij een ernstig motor ongeluk. Toen hij in het ziekenhuis wakker werd, werd hij wakker met het verstandelijk vermogen van een kind.

Hij weet niet waar hij is en wie hij is. De enige persoon die hij herkent is zijn tweelingbroer Marcus.

Als hij wordt ontslagen uit het ziekenhuis komt hij thuis bij Marcus en zijn ouders. Hier is Marcus degene die hem overal in helpt en hem alles opnieuw leert. Maar ook Marcus is degene die hem vertelt over zijn jeugd want Alex weet dus niets meer van voor zijn ongeluk!

tell-me-who-i-am-jill-dudley-viva-05112019

Dit gaat jarenlang goed maar dan begint Alex te merken dat er dingen spelen waar hij niet van op de hoogte is en die Marcus hem niet vertelt.

In de documentaire vertellen zowel Alex als Marcus hierover en er volgt uiteindelijk een confrontatie waarin Marcus open kaart zal spelen na al die jaren.

Dit is echt een ontzettende aanrader en een echte must-see! Ik heb meerdere keren een brok in mijn keel gehad door dit verhaal en door Marcus en Alex. Want je ziet de tweestrijd bij Marcus en je ziet de pijn bij Alex.

Een ontzettend heftig verhaal en ontzettend bijzonder in beeld gebracht.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie