Zuid-Afrika Garden Route roadtrip | Part 1

Zuid-Afrika Garden Route roadtrip

Een paar weken geleden was het dan eindelijk zover. Het begin van onze roadtrip vakantie naar Zuid-Afrika!

De weken voorafgaand aan onze reis hebben we de route uitgestippeld en de accomodaties vastgelegd. Normaal gesproken bepalen we ook wel onze route voordat we vertrekken maar op aanraden van mensen om ons heen hebben we ook de accomodaties van te voren vastgelegd.

Aangezien wij twee weken de tijd in Zuid-Afrika hadden, besloten we om de Garden Route te ”doen”. Deze route loopt officieel van Mosselbaai naar Port Elizabeth maar wij hebben hem verlengd van Kaapstad naar Addo Elephant Park en weer terug!

Dankzij Bibi en haar man konden we met Qatar Airways vliegen en dat was echt fantastisch! We vlogen van Amsterdam naar Doha om na een korte stop door te vliegen naar Kaapstad.

Aangekomen in Kaapstad konden we gelijk onze huurauto ophalen en kochten we een prepaid internet kaartje op de luchthaven. Dit was voor ons echt een uitkomst om gewoon gebruik te kunnen maken van Google Maps en te gebruiken als WiFi hotspot voor onze eigen smartphones.

Kaapstad

De eerste vier dagen van onze reis verbleven we in Kaapstad en deze stad heeft echt mijn hart gestolen! Wat een schitterende stad, prachtig weer, heerlijk eten en super vriendelijke mensen.

We hebben hier vooral van de stad genoten en we zijn bijvoorbeeld naar het Waterfront gegaan en we hebben met name ontzettend veel gedronken en gegeten. Ons hotel was gevestigd op Bree Street en dat bleek ook echt de perfecte straat voor alle hippe restaurantjes en super centraal.

Natuurlijk kon een trip aan de Tafelberg niet ontbreken en dit was een van de (letterlijke) hoogtepunten van onze reis. Het uitzicht en de hoogte is zo enorm onwerkelijk. Alleen al om die reden komt er later een aparte blog over de Tafelberg en de andere mooie hikes die we tijdens onze reis gemaakt hebben.

Boulders Beach & Kaap de goede hoop

Voordat we naar Stellenbosch zouden vertrekken zijn we eerst naar het schiereiland bij Kaapsted gereden. Dit is een super mooi stukje en hier vind je onder andere Boulders Beach waar je de beroemde pinguïns kan spotten.

Helemaal in het zuiden van het schiereiland is ”Kaap de goede hoop” wat tevens een groot natuurpark is. Dit wordt door veel mensen genoemd als het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika, wat het eigenlijk niet is. Maar het is absoluut de moeite waard om dit park en punt te bezoeken want het is prachtig (en mega toeristisch).

Stellenbosch

Het gebied bij Stellenbosch is echt fantastisch! Dit is namelijk HET wijngebied van Zuid-Afrika met prachtige wijnvelden en wijngaarden waar je bezoekjes aan kunt brengen.

Wij kozen voor de wijngaard van Peter Falke (yes, van de sokken)! Hier kozen we voor een wijnproeverij van de rode wijnen en dit was echt top!

Omdat we op de terugweg nog zouden stoppen in Doha hebben we een aantal wijnen besteld die thuis bezorgd kunnen worden in plaats van mee te nemen in onze koffer.

Je krijgt hier trouwens een pasje voor, zodat je de wijnen van meerdere wijngaarden kunt bundelen en het allemaal in een pakket bij je thuis bezorgd kan worden. Wij kozen voor een selectie van rode wijnen zodat we op een later moment thuis altijd nog kunnen nagenieten van deze prachtige reis!

In de andere blog delen neem ik jullie verder mee op onze roadtrip en belevenissen.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie