Kasten in huis

Daar waar ik in onze slaapkamer super blij ben met de inloopkast houd ik er toch wel van als in de woonkamer geen ingebouwde kasten te vinden zijn. Kasten zijn namelijk naar mijn idee niet alleen praktisch maar brengen ook wat sfeer in huis! Zelf hebben wij een open kast in de woonkamer, waar wat foto’s op staan en we eigenlijk een soort hoekje gecreëerd hebben met spulletjes die voor ons betekenis hebben! Het onderste plankje echter is opgeëist door onze dochter en staat vol met haar speelgoed!

Een open kast geeft naar mijn idee veel ruimte in je huis, maar kan er ook voor zorgen dat het erg snel rommelig oogt! Zeker wanneer je geneigd bent veel “troepjes” neer te zetten. En ja die neiging heb ik nogal eens, elk kaartje, cadeautje krijgt even zijn tijd in de kast! Toch probeer ik dit minder te doen omdat het mij een heel onrustig gevoel geeft wanneer het een zooi is (en dat is het tegenwoordig er snel met die kleine!).

Nou past het helaas niet zo goed in ons huidige woning, maar een vintage kast trekt mij ook erg! Zeker een groene kast!

Zo’n oude schoolkast bijvoorbeeld kan enorm mooi staan!! Zeker bij een mooie vissengraat vloer en verder een wat strakker interieur vind ik dit erg gaaf!

Een andere “statement” kast die nog wel mooi zou kunnen staan bij ons is een vitrine kast! Ik krijg daar altijd een beetje een “kinderlijk” gevoel bij om het zo maar te zeggen, alsof wat er in de kast staat alleen is om naar te kijken en je er niet aan mag zitten. En poeh wat wil ik dan al die spulletjes ineens graag pakken!

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten kasten te vinden, maar deze trekken mij toch wel heel erg! De vintage kast zal moeten wachten tot we een woning hebben waar het bij past, maar die vitrine kast gaat er zeker nog wel komen!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie