Moringa poeder

Superfoods, jullie kennen het vast wel! Sommige mensen zweren bij bepaalde poedertjes waar zij zich fijner bij voelen. Zelf gebruik ik zo nu en dan ook bijvoorbeeld matcha poeder of spirulina, maar waar ik de laatste tijd veel gebruik van heb gemaakt is moringa poeder!

Moringa poeder wordt gemaakt van de moringa boom die zijn oorsprong vindt in de zuidelijke kant van de Himalaya in noord-west India. Deze boom is een bijzondere boom om het zo maar te zeggen, want vrijwel elk deel van deze boom kan gebruik worden als bijvoorbeeld voedsel of voor andere nuttige doeleinden! Deze boom wordt zelfs wereldwijd ingezet om ondervoeding tegen te gaan, dit door de grote hoeveelheid voedingswaarden!

De bladeren van deze boom bevatten enorm veel vitamine C, proteïne, ijzer en kalium! En daar wordt dan ook het fijne poedertje van gemaakt waar ik vaak een theetje van zet! Ik ben natuurlijk geen arts en kan niet onderbouwen dat moringa poeder super gezond is, maar wat ik wel kan vertellen zijn mijn eigen ervaringen en die wilde ik toch graag met jullie delen!

Sinds enige tijd drink ik op vrijwel dagelijkse basis een kopje moringa thee, of ik doe een thee lepeltje van deze poeder door de smoothie! En ik merk toch wel enig verschil, natuurlijk is het geen wonder middel en is het belangrijk goed naar je voeding te kijken maar toch merk ik dat ik mij minder vermoeid voel en lekkerder in mijn vel! Daarnaast ziet mijn huid er beter uit wanneer ik mij aan mijn gezonde patroon houdt waarbij inmiddels dit kopje thee behoort. Zelf denk ik dat dit door de hoge hoeveelheid vitamine C komt die in moringa poeder te vinden is.

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, zoek dan vooral eens via het internet en bekijk of je het zou willen proberen! Wie weet vindt jij het ook wel fijn om deze thee te drinken!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie