Ontzettend bevoorrecht

Vaak realiseren we het ons niet eens hoe bevoorrecht de meeste van ons zijn in Nederland. We hebben een dak boven ons hoofd, hebben een baan en een fijne sociale groep met vrienden en familie!

Onze keuzes die we op een dag maken zijn meestal geen levensveranderende of levensbedreigende keuzes. Gelukkig!

Zoals bijvoorbeeld de vraag die bijna iedere dag terug komt, wat eten we vandaag?! Om vervolgens naar een overvolle supermarkt te gaan waar we echt bijna alles kunnen kiezen en geïrriteerd kunnen worden wanneer er een product bijvoorbeeld niet is.

Zo kan ik ook zijn op de meeste dagen. Maar wanneer je dan vervolgens in het nieuws de verhalen leest van de overleden migranten in een vrachtwagen of de vluchtingen in een kamp die niks hebben dan besef je, je des te meer hoe ontzettend bevoorrecht wij zijn!

Wij hoeven gelukkig geen keuze te maken of we een oversteek moeten maken in een koelvrachtwagen om wellicht een beter leven te kunnen krijgen. Of uit onze huizen te vluchten omdat het niet veilig meer is.

Als we daar met zijn allen soms wat vaker bij stil staan zal ons kikkerlandje nog mooier worden!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie