Help! Reizen met een dreumes

Voordat je ouder wordt denk je wellicht niet na over hoe het is om te reizen met een dreumes. Althans dat deed ik nooit, ik vond mijn reizen soms al vermoeiend genoeg ook al was ik alleen. Tegenwoordig reis ik altijd met een klein pittig dametje om mij heen. We gaan natuurlijk regelmatig naar Nederland en zullen in de toekomst nog veel meer mooie reizen met haar gaan maken! En dat betekend dat je toch wel enige voorbereidingen moet treffen. Koffertje een uur voordat je weg moet pakken zit er niet meer in (al deed ik dat nooit #controlfreak).

Een aantal tips zijn soms wel fijn en ik hou er zelf altijd van als ik hoor hoe andere ouders hun reizen voorbereiden!

Wat ik zelf doe?

  1. Ruim van te voren zorgen dat mijn wasgoed klaar is als ik weet dat ik ga reizen! Uiteraard wordt veel snel vies bij de kleintjes, maar met een extra slabbetje kun je er best voor zorgen dat het shirtje iets langer mee gaat!
  2. Luiertas weer eens even op orde brengen! Er komt vaak zoveel rommel in zo’n tas terecht dat het geen kwaad kan deze eens helemaal opnieuw in te pakken!
  3. Selectie maken welk speelgoed handig (lees: slim) is om mee te nemen! Ons dochtertje heeft een heel schattig Jip en Janneke koffertje en daarin mag het speelgoed voor onderweg! Zij houdt enorm van boekjes dus uiteraard zitten er een paar kleine boekjes in!
  4. Voeding! Pakjes fruit en groenten- pannenkoeken zijn favoriet om mee te nemen!
  5. Stel niet uit… kan nog wel eens een valkuil zijn, maar begin echt op tijd met alles! Als je de avond van te voren nog alles doet, zul je zien dat je erg laat pas naar bed gaat en de volgende dag eigenlijk niet goed uitgerust bent!
  6. Enjoy! En dan lekker genieten! Natuurlijk kan het voorkomen dat je kindje moet huilen in het vliegtuig of geen zin heeft en hangerig wordt, maar wat ik altijd probeer te doen in mij in te leven in hoe het voor mijn dochter moet zijn. Waarom is ze hangerig? Wat zou ik willen als ik moe ben en niet goed weet wat we nou eigenlijk gaan doen! Want die kleintjes weten natuurlijk niet waar we heen gaan of wat voor reis we voor de boeg hebben! Dus probeer ik het onze dochter altijd zo relaxed mogelijk te maken. En tja als ze huilt in het vliegtuig dan huilt ze, vervelend voor de medepassagiers maar het is nou eenmaal niet anders.

 

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst