Schermen

Yes, je leest het goed! Schermen. En in deze blog ga ik het hebben over de sport schermen en ik zal je uitleggen waarom.

Een keer per kwartaal hebben wij namelijk op werk de kwartaalmeeting met cijfers over hoe het met het bedrijf gaat en erna gaan we met het hele team wat leuks doen. Deze activiteit wordt om en om door twee andere collega’s georganiseerd en dit keer was het mijn beurt.

Nu werken er bij het bedrijf waar ik werk hoofdzakelijk mannen waardoor de activiteit voor iedereen wel leuk moet zijn.

Ik heb gedacht aan dingen zoals indoor trampoline springen, het VR spel van La Casa de Papel en karaoke. Maar bij al deze activiteiten was ik niet echt overtuigd of dat het wel helemaal was. Dus zocht ik door naar wat anders en kwam ik dus uit bij een workshop schermen.

Een sportieve activiteit maar wel een vrij unieke waardoor je er vrij zeker van kon zijn dat de meeste mensen dat nog nooit gedaan hadden. Dus zo gezegd, zo gedaan en werd dit dus de activiteit.

We kregen de workshop in een schermzaal in Amsterdam-Zuid van een voormalig professioneel schermer. Natuurlijk moesten we scherm outfits aan en na de uitleg over de oorsprong van schermen begon het leuke werk! Trainen om zelf aan de slag te gaan. Er komt namelijk best wel wat techniek bij schermen kijken en de nodige regels.

Na 45 minuten trainen, oefenen en dingen uitproberen was het tijd voor een aantal wedstrijdjes en uiteindelijk bleef er in een knock-out fase een winnaar over.

Ik kan eerlijk zeggen dat schermen echt een super leuke activiteit is om met collega’s te doen! De sport is super leuk om te doen omdat het totaal wat anders is dan wat je waarschijnlijk zelf voor sport doet. Daarnaast kun je de strijd met elkaar aan gaan en elkaar in scherm outfits zien is alleen al de moeite waard.

Hebben jullie wel eens werkuitjes?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie