Wat een cliché

Naar mate je ouder wordt begin je (zo ervaar ik het) steeds meer inzichten te krijgen. In jezelf, anderen, patronen, de omgeving en noem maar op. Ik weet nog dat ik als tiener het heel irritant vond als volwassenen deden alsof ze het allemaal beter wisten, ik kan toch iets anders ontdekken?! Het hoeft toch niet zo te zijn zoals jij zegt?! En natuurlijk wat iemand zegt hoeft zeker niet altijd zo te zijn, maar sommige dingen tja daarin moet ik de mensen om mij heen wel gelijk geven en ervaar ik nu ook hetzelfde. Clichés zijn toch echt wel waar ook al wil ik dit niet altijd toegeven!

Toen ik vorig jaar moeder werd, werd mij pas echt duidelijk dat sommige dingen gewoon zijn zoals menig mens je zal vertellen! De instant verliefdheid voor je kindje, de waakzaamheid, jezelf op de 2e (soms zelfs 3e) plek zetten. Daar waar mij dat vroeger enorm zou hebben geïrriteerd maakt mij dat nu helemaal niet meer uit en vind ik het ergens wel mooi dat clichés bestaan! Alsof het een connectie is die de mensheid met elkaar heeft zonder hier van bewust te zijn.

Toch probeer ik wel altijd open te blijven in mijn blik en niet wat anderen zeggen of doen vanzelfsprekend aan te nemen. Je kan natuurlijk tot andere ontdekkingen komen of eigen inzichten krijgen en dingen op je eigen manier beleven.

Ik ben benieuwd wat jullie “blik” hierop is en of dit bekend komt voor jullie! Zijn de clichés echt allemaal waar?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie