Wereldkeuken

Als je een echte foodie net als mij bent dan gaat je hartje wel sneller kloppen wanneer je nieuwe gerechten ontdekt! Ik hou enorm van lekker eten en bepaalde keukens daar word ik erg blij van. Gisteren schreef Lotte over een heerlijk Italiaans restaurant in Amsterdam en ik moet zeggen dat het Italiaanse eten toch ook wel een van mijn favoriet is hoor! De smaak van de tomaten in Nederland zijn niet te vergelijken met die in Italië!

IMG_9068

Hier in Doha ben ik een tijdje terug bij een Peruaans restaurant geweest, La mar! En jeetje wat is dat ook een heerlijke keuken zeg! Vooraf namen we een vis gerecht, Ceviché. Een rauwe visschotel met heerlijke kruiden! Zoals de kok van het restaurant ons vertelde is dit de Peruaanse versie van sushi!

Over sushi gesproken, oh boy hier kun je mij ‘s nachts wakker voor maken! Zelf hou ik enorm van zalm en de zalm maki’s gaan er altijd heel goed in!

IMG_9884.JPG

Zelf maak ik ook wel eens sushi thuis, al moet ik toegeven dat dat tegenwoordig niet heel snel meer gebeurt. Wat ik wel erg lekker vind om te maken en wat ook vrij simpel te doen is, is om van een omelet een sushi rol te maken!

Een andere keuken die zeker de moeite waard is om eens te proberen is de Perzische keuken! In doha hebben we een fijn restaurantje genaamd Parisa, waar je enorm lekkere stoofpotjes kunt bestellen uit deze fijne keuken! De kruiden die gemixt worden met bijvoorbeeld het zoete en frisse van granaatappel is echt heerlijk! Ook in Nederland zijn er meerdere Perzische eettentjes te vinden en ik kan je alleen maar aanraden om hier eens naar toe te gaan en dan niet voor de simpele kebab te kiezen maar een lekker stoofpotje! Sowieso is dit nu heerlijk tijdens de koudere dagen toch?

De Amerikaanse keuken is niet echt voor mij weggelegd, vaak vind ik de porties te groot en het eten te vet! Maar wellicht zijn er gerechten die ik nog niet geproefd heb, dus als jullie tips hebben… ze zijn welkom!

Een andere keuken waar ik erg blij van word is de Turkse en Griekse keuken! Ondanks dat de volkeren elkaar niet altijd zo goed kunnen uitstaan lijken de keukens naar mijn idee erg veel op elkaar en vind ik beide heel lekker! De knoflooksauzen zijn natuurlijk erg goed en gaan fijn met de heerlijke gekruide aardappelen!

En jullie waar houden jullie van?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie