AH thuisbezorgd vs Picnic

Al een behoorlijk lange tijd laten wij onze boodschappen om verschillende redenen thuisbezorgen. Zo wonen wij in Amsterdam en kun je niet bepaalt makkelijk met de auto boodschappen doen en is het simpelweg onmogelijk om grote boodschappen lopend thuis te krijgen zonder er een hernia aan over te houden.

Daarnaast is het een stuk kosten efficiënter om je boodschappen thuis te laten bezorgen omdat je daarom zelf minder boodschappen hoeft te doen. En laten we even eerlijk wezen, je komt wanneer je boodschappen gaat doen vanuit je werk altijd thuis met dingen die je totaal niet nodig had (hallo Tony Chocolonely). En dat is natuurlijk niet goed voor je figuur en voor je portemonnee.

804f29445176a2f86cba5ddc6ca6596d

Daarom leek het me leuk om mijn ervaringen met de boodschappen thuisbezorging van de Albert Heijn en Picnic eens met elkaar te vergelijken.

Bezorging
Persoonlijk vind ik de tijdslot keuze van de Albert Heijn beter en ruimer. Wel is het een nadeel dat je in de meeste gevallen bij de Albert Heijn wel voor de bezorging moet betalen. Dat is niet het geval bij Picnic.
Daarnaast bezorgd Picnic de boodschappen door middel van elektrische wagentjes in plaats van de vrachtwagens van Albert Heijn. Daarin is Picnic dus beter voor het milieu.

Betaling
Bij Picnic betaal je gelijk wanneer je de bestelling hebt geplaatst en bij Albert Heijn betaal je bij de bezorging of op factuur. Ik vind het persoonlijk prettiger om dit gelijk bij de bestelling te doen.

Kratten vs plastic tassen
De boodschappen van de Albert Heijn worden voor 90% in duurzame kratten bezorgd en van Picnic in duurzame plastic tassen. Zowel de tasjes als kratten kun je bij een volgende bezorging weer meegeven.
Zelf vind ik de kratten heel fijn omdat ik die zelf ook voor andere dingen gebruik, zoals de was.

De kwaliteit
Bij lang houdbare producten merk ik geen verschil in de kwaliteit en bij beide diensten is er zowel keuze uit huismerken als A-merken.
Wel vind ik de verse producten van de Albert Heijn langer vers blijven en dat is voor mij een belangrijk punt omdat ik zo min mogelijk eten weg wil gooien.

De prijs van de producten
Wij hebben gemerkt dat het erg product afhankelijk is waar het goedkoper is. Daarom is vergelijken een goede optie wanneer de prijs erg belangrijk voor je is.

Wat is jullie ervaring?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie