Lotte’s favoriete tranentrekker films

Houden jullie ook van een tranentrekker film op zijn tijd? Ik in ieder geval wel! Ik houd er enorm van wanneer films en verhalen mij echt weten te raken! Of je juist aan het denken zetten over bepaalde onderwerpen.

Daarom heb ik mijn favoriete tranentrekker films onder een rijtje gezet.

My Sister’s Keeper
fb6b446a2125d783fafeb504b820b966

Deze film heb ik al een behoorlijk aantal keren gezien maar nog steeds kan ik deze film niet kijken zonder een traantje te laten. Zo ontzettend mooi en hard.
De film volgt een gezin waarbij de oudste dochter al een behoorlijk lange tijd ziek is (kanker). De jongste dochter van het gezin moet om haar zus te helpen allemaal pijnlijke medische behandelingen ondergaan totdat ze aangeeft dat ze dit niet meer wil.

The Fault in our Stars
3ee9e6be13961b187a691eeb49287f1d.gif
Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder deze film. Het boek is natuurlijk schitterend maar ik vind dat de film het boek ook echt eer aan doet! De acteurs in dit verhaal spelen fantastisch en raken je tot op het bot. Ik heb zelfs in de bioscoop moeten huilen.
Voor wie het verhaal nog niet kent. Twee tieners worden op elkaar verliefd. Hazel is al ziek en loopt continue rond met een zuurstoftank. Ze wordt verliefd op Gus, een ex-kankerpatiënt en samen proberen ze er alles aan te doen om hun favoriete auteur in Amsterdam op te zoeken.

Me before You
a2fefd4c32344d1f67ab97fb56299f55
Yes, er is een trend te zien in wat bij zorgt voor tranen en wat mij raakt. Zo ook deze film. Wederom is deze film een verfilming van een prachtig boek.
Ik heb zelf een echte girl crush op Emilia Clarke en dat wordt alleen maar meer na het zien van deze film. Emilia speelt Lou, een nogal eigenzinnig typetje dat veel moeite heeft bij het vinden van een baan en zo bij de familie van Will terechtkomt om voor Will te zorgen. Will is een aantrekkelijke jongeman die door een noodlottig ongeval in een rolstoel terecht is gekomen en euthanasie wil laten plegen.

Forrest Gump
fb6fee1aa93c8da1661582f49222d860
Wellicht een film die je niet in deze lijst verwacht maar ook deze film raakt mij enorm en Tom Hanks speelt deze rol zo bizar goed!
Forrest is een jongeman met een ontzettend laag IQ. Ondanks deze beperking weet hij ontzettend bijzondere dingen te bereiken en mee te maken.

Life is beautiful / La Vita e Bella
0721251bec9cfd3b6032a2fa6aab11a1

Een echte oude klassieker uit 1997. Een Italiaanse film over de tweede wereldoorlog. Een man, Guido wordt met zijn vrouw en hun jonge zoontje opgepakt door de Duitsers en in een concentratiekamp gestopt.
In het kamp doet hij er alles aan om zijn zoontje te laten geloven dat ze een heel moeilijk spel spelen om hem zo te beschermen van de vreselijke waarheid.

Wat zijn jullie favoriete films?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie