Balans

Als kind heb ik als hobby op het kindercircus gezeten. Daar heb ik echt een super leuke tijd gehad en heb ik leren optreden, trucs geleerd en de geheimen van een circus (vertel nooit het geheim achter je acts).

Een van de acts die ik super leuk vond om te doen was op een grote bal lopen en verschillende oefeningen erop doen, zoals touwtje springen. Tijdens deze oefening draaide het allemaal om het houden en vinden van de balans zodat je niet viel.

Hier moest ik laatst weer aan terugdenken omdat ik de laatste jaren nog altijd op zoek ben of probeer te houden van de balans.

De balans tussen werk en privé, de balans tussen druk zijn en rust nemen en de balans in bijvoorbeeld gezond en ongezond.

Vroeger heb ik altijd geleerd dat alles (bijna) waar TE voor staat niet goed is. Te veel gegeten, te druk, te rustig en bijvoorbeeld te weinig.

En dat is naar mijn idee ook echt de sleutel tot het vinden en houden van balans in je leven. Want dat is iets wat ik ontzettend fijn vind en waar ik me persoonlijk heel goed bij voel zodat ik nog meer van dingen en momenten kan genieten!

Balans houden en vinden is dus eigenlijk net zoals op een bal lopen. Bijsturen, even vasthouden en uitproberen!

Vinden jullie balans in je leven belangrijk?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie