Lovely Lane

Velen van jullie zullen al wel gehoord hebben van Lovely Lane, maar degene voor wie dit nog onbekend klinkt wil ik jullie graag laten kennis maken met dit ontzettend mooie merk.

Al een hele tijd terug kwam ik via via op de Instagram pagina van Lovely Lane terecht en ik was gelijk verliefd. De fijne prints, de stoffen, de ontwerpen, ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Wat mij opviel als ik naar haar Instagram account keek is dat ik een heel oprecht en relaxed gevoel kreeg. Een bedrijf dat niet aan massa productie doet en zich focust op duurzaamheid! Dit trekt mij enorm aan.

IMG_8500Lovely Lane is een vrouwen merk dat geïnspireerd is op de jaren ’70 en is opgericht door Marije Braber, wie ik onlangs het genoegen had om te ontmoeten. Een warme inspirerende vrouw die weet wat ze wilt en haar passie volledig volgt met haar merk. Als ik haar ontwerpen zie op haar website doet dat mij denken aan die zwierige momenten in een iconische film van vroeger. Precies wat haar bedoeling ook is!

De kleding wordt gemaakt in twee ateliers in Amsterdam. Waarvan in een van de ateliers de ontwerpen gemaakt worden door voornamelijk mannelijke nieuwkomers en vluchtelingen. Dit kan ik zelf enorm waarderen, in mijn werk heb ik met vele  “nieuwe Nederlanders” gewerkt en ik weet hoe zij hun best doen om werk te vinden en dat is niet altijd even makkelijk. Dat zij via Lovely Lane een inkomen en bestaan in Nederland krijgen kan ik eigenlijk alleen maar toejuichen!

Wanneer je een kledingstuk besteld bij Marije zit daar een behoorlijk prijskaartje aan en zul je even moeten wachten voordat je het in huis hebt, maar dit is het volledig waard! Je kledingstuk wordt namelijk op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Je koopt niet een jurk voor een seizoen of een blouse voor alleen de zomer, je koopt een kledingstuk waar je jaren plezier van zult hebben.

Zelf heb ik nog steeds “the dress”  op mijn verlanglijstje staan (stille hint naar mijn man voor een fijn verjaardagscadeau!) maar als ik naar de collectie kijk wil ik eigenlijk alles wel kopen!

IMG_8501

Ben je ook enthousiast geworden over Lovely Lane kijk dan eens op haar site; http://www.lovelylane.nl of op haar Instagram account (hier ben ik helemaal verliefd op!).

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie