Tivoli Copenhagen

Alweer 10 jaar geleden ging ik samen met mijn ouders op citytrip naar het prachtige Kopenhagen. Aangezien Kopenhagen best goed bereikbaar is hebben wij er een road trip van gemaakt en zijn we met de auto gegaan. Dit is echt een super aanrader om te doen trouwens omdat je veel ziet en het een leuke route is.

Ik vond Kopenhagen echt een fantastische stad. De stad is goed behapbaar en je hebt genoeg aan enkele dagen. De stad is prachtig en de mensen zijn super aardig. Daarnaast kun je er ontzettend goed winkelen (sorry not sorry). Daarnaast vind ik Denemarken en Kopenhagen best wel op Nederland lijken en dat is natuurlijk super leuk.

Maar een van de hoogtepunten van deze citytrip was toch wel Tivoli. Tivoli is een oud attractiepark midden in de binnenstad van Kopenhagen en ontzettend tof. Het werd al geopend in 1843 en toen lag het juist wat buiten de binnenstad maar de stad is natuurlijk gegroeid, om Tivoli heen.

Je hebt er hele nieuwe attracties maar ook ontzettend oude attracties. Zoals een reuzenrad uit 1943 en een houten achtbaan uit 1914. Te tof toch!? Maar daarnaast staat Tivoli ook bekend om de schitterende tuinen. Dus voor mensen die niet graag in attracties gaan is dit park nog steeds de moeite waard!

Wij zijn er heel bewust in de avond naartoe gegaan omdat er voorstellingen waren en het park verlicht wordt met 115.000 spaarlampen. Echt super romantisch en bijzonder!

Zijn jullie hier weleens geweest?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie