De Filmhallen

Zoals jullie wellicht wel weten woon ik vlakbij de Foodhallen in Amsterdam Oud-West. Een heerlijk buurtje als je het mij vraagt met heerlijke restaurantjes, barretjes, winkels en natuurlijk de Foodhallen.

De Foodhallen zijn natuurlijk perfect geschikt om een hapje te eten en lekker te borrelen. En naast de Foodhallen vind je dus de Filmhallen. Echt ideaal voor een filmliefhebber zoals ik.

De bioscoop is natuurlijk uniek te noemen door het pand, de oude tramremise. Dit geeft de bioscoop een heerlijk ”oud” en vintage gevoel. Dit wordt nog eens versterkt door de inrichting van de Filmhallen en de zitjes waar je kunt wachten totdat je de zaal in kunt.

De Filmhallen is absoluut geen kleine bioscoop aangezien het wel 9 zalen heeft! Daarnaast draaien er bijna alle films die je ook bij de Pathé vindt en kun je online kaartjes kopen en reserveren. Ideaal! Maar natuurlijk heeft de Filmhallen ook wat meer ”arty” films op de agenda staan en documentaires. Voor ieder wat wils.

Wat mij betreft is dit de perfecte bioscoop voor een avondje uit. Zeker wanneer je het combineert met een bezoekje aan de Foodhallen. Ik heb alleen wel een verbeterpunt voor de Filmhallen. Het verkopen van popcorn. Dat is nu namelijk niet het geval (ze hebben wel heel veel ander lekkers). Maar een bioscoopbezoekje is voor mij niet compleet zonder een bak popcorn.

Ze verkopen trouwens ook strippenkaarten. Dit vind ik echt een heel leuk cadeau en is net even wat unieker dan een bioscoopbon.

http://www.filmhallen.nl

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie