Houtskool voor je huid

Al sinds mijn puberteit heb ik snel last van onzuiverheden op mijn huid. De boosdoeners hiervan? Hormonen!! Tijdens mijn zwangerschap had ik de meest perfecte huid! Geen pukkeltje te bekennen, dus een huid olie was genoeg en make up totaal niet nodig! Echter vlak na de bevalling begon de ellende! Mijn huid leek wel een maanlandschap en niet overdreven werkelijk overal kreeg ik pukkels! Ik weet nog dat ik naar Nederland was voor een paar dagen en mijn huid leek even rustig, maar na een weekje kreeg ik weer een uitbarsting en zat ik vol! Het deed zelfs pijn aan mijn huid!

Gelukkig zijn de hormonen nu weer wat stabieler geworden en is mijn huid relatief rustig, toch moet ik nog steeds goed opletten met wat ik eet (meer als voorheen) en welke producten ik voor mijn huid gebruik!

Dagelijks gebruik ik een fijne scrub van Eco by Sonya waar ik enorm blij mee ben! Maar daarnaast ben ik ook enorm fan van het gebruik van houtskool voor je huid! Je zult het vast vaak genoeg gezien hebben, die zwarte crème, zwarte tandpasta… genoeg producten tegenwoordig die houtskool bevatten!

Deze actieve kool heeft namelijk een zuiverende werking op je huid! Het haalt als een magneet het vuil uit je poriën! Zelf ben ik enorm fan van een houtskool masker!

Zeker die van Origins is enorm fijn voor je huid! Hij voelt zacht aan en wanneer je, je huid reinigt dan merk je dat je huid ook echt schoner is en zacht aanvoelt! Ik vind het namelijk altijd belangrijk dat mijn huid na een masker of reiniging nog steeds zacht aanvoelt en niet trekkerig!

Een andere manier om houtskool te gebruiken is om je tanden witter te maken!! Zwarte poeder voor witte tanden? Yes! De actieve kool onttrekt namelijk de gele kleur van je tanden! Nou moet je het natuurlijk niet te vaak gebruiken, want je tanden hebben wel wat glazuur nodig!

IMG_8264

Thuis gebruiken wij deze activated charcoal van Pro teeth whitening  .co

Een vegan manier om zo nu en dan je tanden eens te polijsten!

En gebruiken jullie wel eens houtskool?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie