Pannenkoekjes

Als een typische Nederlander sta ik ook hier in het midden oosten maar wat graag mijn pannenkoeken te bakken! Ons dochtertje is gek op bananen pannenkoeken en die eet ze dan ook regelmatig!

Normaal gesproken is ze een hele goede eter en eet ze eigenlijk alles wat we haar geven. Broccoli, kiwi het gaat er allemaal zo in! Echter wanneer ze in een sprongetje zit dan wordt eten ineens een stukje moeilijker! Avond eten naar binnen krijgen is dan een regelrechte ramp. Met die lieve grote ogen kijkt ze je dan aan en roept ze nog voordat ze een hap geproefd heeft “klaar”. Lippen stijf op elkaar en nee hoor ze wil echt niet eten, tja brood en crackers. Maar ja, ze moet toch haar groenten binnen krijgen! Nou daar weten we wel raad mee!! Groentepannenkoeken maken!!

Eerst ben ik begonnen met wat zoetige groenten door de pannenkoekjes te pureren, zoals wortelen en bietjes!! En ja hoor, dat at ze!! Nu door naar de wat “ingewikkeldere”  groeten zoals bijvoorbeeld bloemkool of zelfs aardappel!

Vele groenten kun je makkelijk door het beslag van je pannenkoek roeren! Zelf gebruik ik vaak boekweitmeel en amandelmelk! Maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor meel en melksoort je het lekkerst vindt.

Om wortel – bietjes pannenkoeken te maken gebruik ik het volgende:

  • 1 Winterpeen
  • 1 Rode biet
  • 1 Banaan
  • 1 Ei
  • Een scheut amandelmelk
  • 3 tot 4 eetlepels meel

De winterpeen en rode biet kook ik eerst, zodat deze zacht genoeg zijn om te pureren. Zodra deze twee groenten goed gekookt zijn snijdt ik deze in wat kleinere stukken, voeg ik de rest van de ingrediënten toe en mixen maar!! Omdat ik graag een fijne structuur wil krijgen gebruik ik de staafmixer hiervoor.

 

 

Je krijgt een relatief dik en smeuïg mengsel!! Mocht hij nou te dik zijn voeg dan wat melk toe en als het mengsel te dun is voeg je wat meel toe!

IMG_2832

Klein koekenpannetje, lekker wat boter erin of een vegan variant kan natuurlijk ook! Ik wissel dit meestal af.

Pannenkoekje opbakken en hoppa je bent klaar!

In plaats van de bietjes en wortels kun je dus ook bloemkool gebruiken, maar dan raad ik je wel aan om wat beleg op je pannenkoek te smeren anders krijgt je pannenkoek een redelijk bittere smaak!!
Gisteravond heb ik zelf bietjes en aardappel door de pannenkoeken gedaan (het eten was wederom een strijd die ik liever op een rustige manier aanging!) Helaas wilde de kleine dame nergens wat van weten, zelfs haar lievelingsfruit niet. Maar ik heb de pannenkoeken zelf geprobeerd en deze combinatie is echt heel erg lekker!!

 

En zijn er nog meer ouders met opstandige kleintjes? Als jullie tips hebben please let me know!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie