Het heftige verhaal van Marie Adler

Jeetje dit is echt een heftig waargebeurd verhaal! Het verhaal gaat namelijk over een meisje dat in haar eigen appartement wordt verkracht en vervolgens niet wordt geloofd door de politie en haar pleegmoeders.

De vrouw die dit is overkomen is Marie Adler en momenteel kun je dit verhaal zien op Netflix onder de titel Unbelievable en daarnaast kun je er ook de podcast This American Life over luisteren.

38a93951827b446b2c5ff1be031a2abf

Ondanks het feit dat het een heftig verhaal is, is het wel een enorme aanrader om te kijken of te luisteren. Want dit verhaal geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om aanklachten serieus te nemen en je er bewust van te zijn dat iedereen anders op situaties reageert.

Want op dat laatste punt ging het helemaal mis. Marie gedroeg zich volgens de politie en haar pleegmoeders namelijk niet op de manier zoals zij het verwacht hadden dat iemand zich zou gedragen die net zoiets vreselijks had meegemaakt.

Maar voor Marie was dit een overlevingsmechanisme om met alles om te kunnen gaan zonder in te storten.

Een vreselijk verhaal waar veel uit geleerd kan worden!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie