Oost west thuis best

Vandaag in de “after wines saturday” is het weer tijd om het over de serieuzere zaken in het leven te hebben. We leven in een wereld waar het zo makkelijk is om rond te reizen, andere culturen te ervaren, nieuwe plekken te ontdekken. Na zo’n reis ben je dan vaak weer blij als je thuis bent toch? Althans dat heb ik dan wel, hoe gaaf ik mijn reizen ook vind is het thuiskomen dan ook weer heerlijk.

Je koffer uitpakken en je weer cozy in huis maken. Wij reizen nu vaak tussen Nederland en Doha en ik had daar in eerste instantie hele andere verwachtingen bij. Ik dacht dat als ik in Nederland bij vrienden en familie zou zijn ik daar juist dat “thuis” gevoel zou hebben. Toch is dat niet zo, juist als ik in Doha kom voel ik mij thuis. Dit zette mij enorm aan het denken. Hoe kan het dat dit thuis is en Nederland momenteel niet meer? Iets meer dan een jaar geleden was dit nog anders.

Ik besefte mij door dit gevoel dat thuis niet zo zeer ligt aan het land waar je woont, maar je eigen plekje. Hier in Doha hebben wij nu als gezinnetje ons eigen plekje opgebouwd. Een huisje gecreëerd waar we onszelf kunnen zijn, waar we ons fijn voelen en waar we genieten. De rustige plek waar we altijd naar terug kunnen keren.

Ik heb een voorliefde voor de stad New York en ben er al regelmatig geweest. Ik heb er zelfs een half jaartje gewoond en dat was een geweldige ervaring! Toch hoe graag ik ook in deze stad ben en hoe erg ik hier telkens weer naar verlang, als ik er eenmaal ben vind ik het ook niet erg om weer naar huis te moeten.

Je plekje hoeft niet groot te zijn of mooi, zolang het maar eigen, veilig en vertrouwd is. Een basis is dus (voor velen denk ik) erg belangrijk. Er zullen mensen zijn die dat gevoel totaal niet hebben en overal en nergens zich “thuis” kunnen voelen, maar voor mij is dat niet zo. Ik keer iedere keer weer graag terug naar die veilige basis waar ik mij zo fijn in voel!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie