IJ-hallen tips & tricks

Laatst stond ik weer een zondag op de IJ-hallen om wat spulletjes te verkopen en om weer ruimte in mijn kast en huis te krijgen. Lang leve Marie Kondo!

Afgelopen jaar heb ik namelijk mijn kast flink opgeschoond en daardoor had ik nog een heleboel kleding en schoenen in kratten staan waar ik andere meiden blij mee kon maken en daarnaast natuurlijk zelf een leuk zakcentje mee kon verdienen.

De IJ-hallen is wat dat betreft de perfecte plek om spullen te verkopen en om natuurlijk een leuke dag te hebben en om wat geld te verdienen. Dit was trouwens niet de eerste keer dat ik er stond. Vorig jaar heb ik er ook een dag gestaan samen met Bibi en nu ging ik samen met een andere vriendin die met het idee kwam.

Daarom een blog met goede tips en tricks voor wanneer je zelf ook op de IJ-hallen wilt gaan verkopen.

Voorbereiding is key
Je maakt de dag en het opzetten van je kraam een heel stuk leuker en makkelijker.

 • Kraamaankleding
  Er zijn onwijs veel kramen op de IJ-hallen en daarom is het aan te raden om ervoor te zorgen dat jouw kraam er leuk uitziet. Bij de Action verkopen ze bijvoorbeeld papieren tafelkleden in leuke kleuren die je na gebruik kan weggooien.
  Daarnaast zie je ook leuke vlaggetjes of borden bij kramen staan en hangen. Neem daarnaast ook touw mee. Het touw kun je namelijk om de bovenbalk van de kraam vastmaken waar je weer eyecatcher kleding aan kan ophangen. Hiermee lok je snel mensen naar jouw kraam.
 • Betalingen
  Veel mensen die de IJ-hallen komen bezoeken nemen briefgeld mee waardoor je ervoor moet zorgen dat je veel wisselgeld bij je hebt zodat je altijd kan wisselen en altijd kleding kan verkopen.
  Daarnaast hadden wij borden gemaakt met de mededeling dat wij ook Tikkies of betaalverzoeken konden versturen. Dit is toch enkele keren gebruikt en kan ervoor zorgen dat mensen juist nog bij jouw kraam komen kijken wanneer ze geen contant geld meer hebben.
 • Powerbank & iets om op te zitten
  Een dag op de IJ-hallen staan duurt lang! Je staat flink wat uren en er zijn ook momenten dat het wat rustiger is. Zorg er daarom voor dat je een krukje of klapstoel meeneemt waar je lekker op kan zitten. Aangezien je op rustige momenten ook veel op je telefoon kijkt is het ook aan te raden om een powerbank mee te nemen. Ook handig voor wanneer je veel Tikkies of betaalverzoeken moet versturen.
 • Pen, papier & stiften
  Gedurende de dag hebben wij de prijzen van onze kleding aangepast. Aan de linkerkant hadden we een stapel gemaakt van kleding die we voor weinig geld wilden verkopen en aan de rechterkant lagen de wat duurdere items. Bij de linkerstapel hadden we een bordje gezet met de prijs, van €2,00 gingen we gedurende de dag naar €0,50 per item. Door deze aanpak hebben we ontzettend veel kleding verkocht. De koper blij en wij blij!
 • Kom op tijd
  Het is zeker het vroege opstaan waard om ervoor te zorgen dat je er als een van de eerste bent. Hierdoor heb je vaak de wat betere kramen en heb je meer tijd om je kraam klaar te maken voordat de vroege kopers komen.

En daarnaast maak je de dag voor jezelf een heel stuk leuker wanneer je lekkere dingen meeneemt om te eten en te drinken en een speaker voor de gezelligheid.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie